Alimentele cu frunze verzi – spanac, varza, broccoli, laptuci – ar putea sa reduca riscul de diabet de tip II, forma cea mai frecventa a bolii, potrivit unui studiu britanic.

Cercetatorii nu au facut inca toate testele necesare, dar au centralizat rezultatele a sase studii privind legatura intre diabet si consumul de fructe si legume.
S-a constatat ca persoanele care mananca zilnic o portie suplimentara de aprozimativ 120 de grame de legume cu frunze verzi prezinta un risct de diabet de tip II mai mic cu 14%, in timp ce cresterea consumului de fructe si legume in general are un efect neglijabil.
In plus, legumele cu frunze verzi au un efect benefic asupra sanatatii.Diabetul de tip II este cea mai raspandita forma a bolii, cu peste 90% dintre cazuri si cunoaste o foarte mare raspandire in tarile bogate si cele in curs de dezvoltare.
Raspandirea diabetului este concomitenta cu cea a obezitatii datorte sedentarismului si consumului de zahar si grasimi. La nivel mondial, exista peste 220 de milioane de bolnavi de diabet, potrivit statisticilor OMS.