Știați că o porție de ciuperci oferă aproximativ 20% din valoarea zilnică pentru vitamina D și B6? Pe lângă faptul că sunt surse excelente de fibre, sunt și surse bune de seleniu, zinc și mangan, împreună cu o varietate de alte vitamine și minerale. National Institutes of Health a pregătit numai 10 dintre beneficiile ciupercilor pe care ar trebui să le cunoașteți:
Ciupercile pot ajuta la pierderea in greutate
Ciupercile sunt o alternativă excelentă pentru carne, cu un conținut scăzut de calorii și cu conținut scăzut de grăsimi. De asemenea, au un conținut ridicat de apă și au un conținut scăzut de calorii. Ciupercile sunt aproximativ 90% apă și au aproximativ 3 calorii pe jumătate de cană. Ciupercile au un conținut ridicat de pectină, o fibră solubilă care încetinește digestia, ajutându-te să te simți mai plină pentru mai mult timp. De asemenea, sunt sărace în grăsimi și bogate în proteine. Ciupercile sunt o sursă excelentă de cupru, un mineral care te ajută să metabolizi grăsimea. Cuprul este, de asemenea, un mineral esențial pentru un păr sănătos. Alimentele bogate în cupru, cum ar fi ciupercile, contribuie la formarea de colagen în piele, ceea ce este important pentru o piele sănătoasă și strălucitoare.
Îți întăresc sistemul imunitar
Ciupercile sunt o sursă excelentă de beta-glucan, un tip de fibre despre care s-a demonstrat că întărește sistemul imunitar. Beta-glucanul a fost studiat ca un potențial tratament pentru cancer și colesterol ridicat. Ciupercile sunt, de asemenea, bogate în seleniu, un mineral despre care s-a descoperit că întărește sistemul imunitar și protejează împotriva infecțiilor, întărind imunitatea împotriva răcelii și gripei.
Sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale
Ciupercile sunt o sursă majoră de o varietate de vitamine și minerale care sunt esențiale pentru o sănătate bună. Sunt bogate în vitamine B, în special tiamină și riboflavină, care ajută organismul să metabolizeze carbohidrații și sunt importante pentru sistemul nervos. De asemenea, sunt surse bune de niacină și acid pantotenic , care sunt esențiale pentru metabolism și procesul de transformare a grăsimilor și a altor nutrienți în energie. De asemenea, bogate în vitamina D, ciupercile sunt singura plantă care produce vitamina D prin absorbție de la soare, la fel ca și pielea umană. Vitamina D are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv întărirea sistemului imunitar.
Sunt o sursă utilă de fibre
Ciupercile sunt o sursă majoră de fibre alimentare, care este o parte esențială a unei diete sănătoase. De asemenea, au un conținut scăzut de calorii, sodiu și grăsimi. Sunt o sursă excelentă de pectină, un tip de fibre solubile despre care s-a demonstrat că scade colesterolul. Ciupercile conțin atât fibre solubile, cât și insolubile, care vă ajută să vă mențineți sistemul digestiv sănătos și să preveniți constipația. Fibrele alimentare au multe beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea riscului de boli de inimă și diabet. De asemenea, poate ajuta la gestionarea greutății, făcându-vă să vă simțiți mai plin pentru mai mult timp.
Ciupercile sunt o alternativă excelentă pentru proteine
Ciupercile sunt o alternativă excelentă pentru proteine, în special pentru persoanele care urmează o dietă vegetariană sau nu mănâncă carne din alte motive. O porție de ciuperci oferă aproximativ 10% din proteinele recomandate zilnic. Sunt o sursă bună de aminoacizi esențiali , care sunt elementele de bază ale proteinelor. Ciupercile conțin un profil complet de aminoacizi similar cu cel al cărnii și sunt, de asemenea, fără gluten.
Au proprietati antiinflamatorii
Ciupercile conțin compuși sănătoși numiți beta-glucani, care au proprietăți antiinflamatorii. Beta-glucanii au fost studiați pentru potențialul lor de a ajuta la prevenirea sau tratarea anumitor boli precum diabetul, bolile de inimă și anumite tipuri de cancer. De asemenea, s-a descoperit că ciupercile au proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea durerii, rigidității și umflăturilor.
Pot ajuta la combaterea depresiei și a anxietății
Ciupercile sunt o sursă bună de vitamina B6, care este esențială pentru buna funcționare a creierului. Ele conțin, de asemenea, triptofan, un aminoacid care este esențial pentru funcționarea corectă a creierului și serotonină, un neurotransmițător care ajută la reglarea dispoziției, a apetitului, a somnului și a dispoziției. S-a descoperit că ciupercile au proprietăți antidepresive și sunt studiate ca un potențial tratament pentru tulburări mentale precum anxietatea, stresul și depresia.
Vitaminele lor te ajută să vezi mai clar
Ciupercile sunt o sursă excelentă de vitamina A, cunoscută și sub numele de beta-caroten, care este un antioxidant care ajută la reducerea riscului anumitor tipuri de cancer și probleme de vedere, cum ar fi degenerescența maculară. Vitamina A este importantă pentru sănătatea ochilor, funcția imunitară și pielea sănătoasă. Ciupercile conțin și vitamina B2 (riboflavină), care este importantă pentru vedere, metabolism și funcția neurologică. Ciupercile sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina C, care este un antioxidant important care ajută la reducerea riscului de anumite tipuri de cancer.
Au potențialul de a lupta împotriva bolilor cronice, precum cancerul și bolile de inimă
Studiile au arătat că ciupercile au proprietăți anticancerigene și pot ajuta la reducerea riscului anumitor tipuri de cancer. Conțin beta-glucani, care sunt compuși de fibre despre care s-a demonstrat că încetinesc creșterea anumitor tumori, împiedicând fluxul sanguin și creșterea celulelor. Ciupercile sunt, de asemenea, o sursă bună de seleniu, un mineral despre care s-a demonstrat că reduce riscul anumitor tipuri de cancer, în special cancerul de prostată. Ciupercile au, de asemenea, potențialul de a lupta împotriva bolilor de inimă, deoarece sunt o sursă bună de potasiu, un mineral despre care s-a demonstrat că reduce tensiunea arterială ridicată.
Ciupercile cu coama leului pot ajuta la prevenirea demenței și Alzheimer sau la reducerea simptomelor
Ciupercile cu coama leului conțin un compus unic numit hericenonă, care s-a dovedit a avea proprietăți neuro-regenerative și ajută la prevenirea demenței, a bolii Alzheimer sau la reducerea simptomelor. Asta nu este tot, ciupercile cu coamă de leu au alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea funcției cognitive, reglarea zahărului din sânge, îmbunătățirea imunității și reducerea inflamației. De asemenea, sunt surse bune de vitamine B și antioxidanți.
Vezi și:
Proiect OUG: Românii neasigurați vor avea acces la servicii medicale de bază
I may need your help. I’ve been doing research on gate io recently, and I’ve tried a lot of different things. Later, I read your article, and I think your way of writing has given me some innovative ideas, thank you very much.
I don’t think the title of your enticle matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the enticle. https://accounts.binance.com/en/register-person?ref=P9L9FQKY
The point of view of your article has taught me a lot, and I already know how to improve the paper on gate.oi, thank you. https://www.gate.io/ru/signup/XwNAU