• Acasă
  • /
  • Nutriție
  • /
  • 4 000 de beneficiari ai atelierelor gratuite „Nutritie pentru SuperEroi”, in Cluj-Napoca si Ploiesti
Publicat: 17 octombrie, 2023 13:36
Actualizat: 25 noiembrie, 2023 13:48

Dupa succesul Programului „inCerc” de Preventie a Diabetului Zaharat de Tip 2 si a Bolilor Civilizatiei, echipa Asociatiei Medicover a adus in atentie un alt proiect, de aceasta data adresat elevilor de clasa a IV-a din orasele de implementare Cluj-Napoca si Ploiesti, numit „Nutritie pentru SuperEroi”.Nutritie pentru SuperEroi

Lansat in noiembrie 2022, creat impreuna cu nutritionist-dieteticienii Erika Deac si Ioana Mesea si beneficiind de implicarea unei echipe de specialisti in nutritie, acesta a luat forma unor ateliere gratuite de nutritie online, pline de jocuri si personaje distractive. In cadrul celor doua sesiuni educative, copiilor le-au fost explicate principalele grupe de alimente, proportiile in care trebuie ele combinate pentru o masa echilibrata, dar si beneficiile pe care le aduc organismului.

12 luni, 56 de scoli si aproape 4.000 de beneficiari

Dupa un an de la lansare, proiectul are parte de rezultate notabile. Numarul elevilor din Cluj-Napoca si Ploiesti care s-au bucurat de informatiile impartasite prin intermediul atelierelor nutritionale „Nutritie pentru SuperEroi” se apropie de 4.000, fiind implicate 153 de cadre didactice de la 56 de scoli.

„Ne-am dorit sa fim prezenti in cat mai multe scoli, pentru a-i ajuta pe elevi sa inteleaga ca un stil de viata armonios presupune alegeri alimentare sanatoase, iar acestea pot fi facute cu usurinta daca exista o serie de cunostinte despre nutritie. Cu sprijin din partea Primariei Cluj-Napoca si Inspectoratului Scolar Judetean, am reusit sa extindem numarul beneficiarilor si sa amplificam, spre incantarea tuturor, impactul proiectului nostru”, puncteaza Irina Sandor, coordonator local Cluj-Napoca.

„Am urmarit ca efectele acestor ateliere sa se faca simtite si in afara mediului scolar, astfel incat sa aiba de castigat atat elevul, cat si intreaga lui familie. Rationamentul pe care ne-am bazat a fost unul simplu: cand o informatie este interesanta, ea merita impartasita si, mai ales, pusa in practica. In definitiv, la orice varsta este important sa cunosti proportiile in care trebuie combinate alimentele pentru a obtine o «farfurie perfecta», plina de satietate si nutrienti”, adauga Erika Deac, nutritionist-dietetician.

„Initiativa noastra a avut la baza o nevoie de mare actualitate, anume cea de informare a elevilor de clasa a IV-a cu privire la aspectele unei alimentatii sanatoase si echilibrate. Faptul ca lectiile elementare de nutritie nu sunt atat de prezente in scoli ne-a motivat sa luam atitudine si sa venim cu o alternativa prietenoasa si creativa, care a vorbit pe intelesul copiilor: «Nutritie pentru SuperEroi».

Prin personaje inedite si activitati interactive, celor mici nu doar ca le-a fost mentinuta atentia, insa le-a fost stimulat si interesul pentru o alimentatie corecta, ceea ce a facut ca procesul de asimilare a informatiilor sa fie facilitat”, afirma Ioana Mesea, nutritionist-dietetician.

Un alt proiect derivat din Programul „inCerc”, in curand

Deschiderea, interesul si reactiile pozitive ale publicului beneficiar pentru avantajele unui stil de viata organizat, cu focus pe activitate fizica sustinuta si nutritie echilibrata, au fost remarcate si valorificate. Drept urmare, dupa mai bine de sase ani de la debutul Programului „inCerc”, membrii Asociatiei Medicover se pregatesc sa lanseze un proiect ce va fi disponibil la nivel national, pentru toate scolile din Romania, indiferent daca acestea se afla in mediul urban sau rural.

„Continuitatea este una din cheile succesului cand discutam despre adoptarea unui regim alimentar sanatos si prevenirea excesului ponderal ori a dezvoltarii diabetului zaharat. Initiativa «Nutritie pentru SuperEroi» demonstreaza, asemenea Programului «inCerc», ca niciodata nu e prea devreme sa educi publicul. Trebuie doar sa identifici abordarea cea mai potrivita, sa iti pastrezi energia si sa crezi in cauza ta. In mai putin de un an, am reusit sa fim aproape de 4.000 de elevi prin atelierele noastre online, un rezultat incurajator pentru noul nostru demers cu focus pe stil de viata echilibrat, care vizeaza o implementare la nivel national. Dar revenim cu detalii, in curand”, conchide George Istrate, Directorul General al Asociatiei Medicover.

Despre „Nutritie pentru SuperEroi”

Acest proiect continua eforturile Programului „inCerc”, care a reusit, in cei peste 6 ani de existenta, sa aduca imbunatatiri semnificative ale stilului de viata pentru sute de elevi din Cluj-Napoca si Ploiesti (scaderi ale indicelui de masa corporala, imbunatatirea procentului de masa musculara si pierderi din tesutul adipos in exces s-au inregistrat in cazul a peste 70% dintre participantii care au finalizat etapa de consiliere individuala).

„Nutritie pentru SuperEroi” a fost lansat in noiembrie 2022 si a fost gandit sub forma a doua ateliere educative pentru elevii de clasa a IV-a din Cluj-Napoca si Ploiesti. In cadrul sesiunilor de formare, copiii au invatat prin jocuri, povesti si activitati distractive care sunt principalele grupe de alimente, in ce proportii ar trebui ele combinate, dar si beneficiile pe care le aduc organismului.
Mai multe informatii despre cele doua initiative ale Asociatiei Medicover pot fi gasite pe site-ul oficial, la sectiunile „Aparitii media” si „Articole specialisti”.

DEspre autor

Absolvent de Filosofie, la UBB, jurnalist în presa scrisă la Transilvania Jurnal, Ziua de Ardeal și Ziarul Clujeanului. Ulterior, reporter la Alfa TV Cluj, producator la TVR Cluj, realizator de emisiuni, producător și editor la Realitatea TV Cluj, realizator emisiuni la Transilvania Live și Digi 24 Cluj. Fondator Via Cluj TV, iar acum manager BuzzNews.ro si ReporterMedical.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
16 noiembrie, 2023
Top 5 reguli pentru a slăbi sănătos
22 septembrie, 2023
Află cum să rămâi sănătos și în formă până la adânci bătrâneți VIDEO
29 august, 2023
Zahărul se ascunde în mai multe alimente decât îți poți imagina – INVITAT prof Dan Vodnar
24 martie, 2023
La ce detalii să fii atent dacă vrei să cumperi pește proaspăt
22 martie, 2023
Un deputat propune un alt „Mic Dejun Sănătos” la școală

România se situează pe primul loc în UE la incidența și mortalitatea cauzată de cancerul ...

Tema vaccinării anti-HPV, subiect de dezbatere la UBB

România se află într-o fază de trecere de la modelul tradițional la cel modern de ...

David: „Modernitatea vine cu scăderea natalității. Căutăm soluții, dar pregătim și planul B”

Spital de Psihiatrie Pediatrică din Cluj a fost extins pe verticală și pe orizontală, o ...

Spitalul de Psihiatrie Pediatrică din Cluj a fost extins pe verticală și pe orizontală

UBB își întărește programul UBBMed printr-un nou program de Inginerie Medicală. Daniel David rectorul UBB ...

UBB își întărește programul UBBMed printr-un nou program de Inginerie Medicală

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, rectorul UBB, Daniel David, profesorii Monica Acalovschi, Maria Dorobanțu, ...

UBBMed găzduieste cea mai importantă conferință națională despre sănătatea familiei și natalitate

Tema interviului de astăzi este fibrilația atrială și procedura de ablație a fibrilației atriale iar ...

Fibrilația atrială și procedura de ablație a fibrilației atriale – INVITAT dr. Marius Andronache, Spitalul MONZA ARES din Cluj
Bolile cronice de ficat, pe înțelesul tuturor INVITAȚI: Dr. Romeo Chira și dr. Claudia Militaru: „Mulți pacienți sunt diagnosticați în stadii de boală avansată”

Coxartroza apare odată cu degradarea progresivă și ireversibilă a cartilajului articular de la nivelul șoldului ...

Coxartroza și abordul anterior minim invaziv – Dr. Mohammed Zejly: „Recuperarea începe imediat”
Success message!
Warning message!
Error message!