Aproape două treimi dintre nutriționiștii europeni consideră că un consum moderat de cafea are beneficii clare asupra sănătății, anunță un raport prezentat de Asociația Română a Cafelei. Peste două miliarde de cești de cafea sunt savurate în fiecare zi la nivel mondial. În acest context, se fac numeroase studii pentru a descoperi rolul potențial al cafelei asupra sănătății.
Un asemenea studiu a efectuat Federația Europeană a Asociațiilor Nutriționiștilor, acesta fiind preluat de către Institutul pentru Informații științifice despre cafea (ISIC) și de către Asociația Română a Cafelei.
Potrivit cercetării, aproape două treimi (62%) dintre nutriționiștii europeni consideră că un consum moderat de cafea are beneficii clare asupra sănătății.
În același timp, 86% sunt de acord că aportul regulat și moderat este asociat cu o îmbunătățire a performanței generale în sport.
Cafeaua, un posibil „efect de protecție”
De asemenea, este cercetat un posibil „efect de protecție” în legătură cu o serie de boli netransmisibile, în special cu cele cu o componentă inflamatorie.
Cafeaua rămâne o băutură populară la nivelul Europei, 43% dintre nutriționiștii chestionați raportând că pacienții consumă până la 3 cești de cafea pe zi și, respectiv, 3-5 cești pe zi. Aceste niveluri de consum corespund recomandărilor Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA).
62% dintre nutriționiștii chestionați au recunoscut o asociere pozitivă cu aspecte ce țin de performanța mintală și fizică, inclusiv o vigilență îmbunătățită (86%), stare îmbunătățită (61%), îmbunătățire a performanței sportive generale (69%) și au fost de acord că un consum de cafea poate fi benefic pentru activitatea fizică (51%).
Aceste concluzii reflectă un sondaj realizat anterior de ISIC asupra consumatorilor în timpul pandemiei în 2020.
The point of view of your article has taught me a lot, and I already know how to improve the paper on gate.oi, thank you. https://www.gate.io/signup/XwNAU