Alergiile sunt o provocare și în sezonul cald. Acestea pot fi destul de neplăcute și pot afecta calitatea vieții. Care sunt acestea și cum le putem gestiona cu ajutorul gemoterapiei și homeopatiei, veți afla de la dr. Simona Nițu, care este președintele Asociației Române de Gemoterapie și Homeopatie din România. Doamna Nițu a participat la o emisiune găzduită de Reporter Medical.
Ce este alergia?
Alergia este un răspuns exagerat al sistemului imunitar la anumite substanțe numite alergeni. Acestia pot fi prezenți în aer, alimente sau alte surse.
Care sunt cele mai frecvente alergii care apar în sezonul cald?
În sezonul cald, există mai multe tipuri de alergii care pot afecta oamenii. Iată câteva dintre cele mai comune:
• Alergia la soare
Aceasta este o reacție la lumina solară și poate provoca roșeată, mâncărime și umflături pe piele. Este important să evitați expunerea prelungită la soare și să aplicați crema de protecție solară pentru a preveni aceasta reacție.
• Alergia la ambrozie
Aceasta este o reacție la polenul de ambrozie și poate provoca simptome precum ochi iritați, nas înfundat și strănut. Este important să evitați expunerea la polenul de ambrozie și să luați medicamente antialergice pentru a reduce simptomele.
• Alergia alimentară
Aceasta poate să apară în orice moment al anului, dar alergiile la unele alimente precum fructele de mare sau anumite fructe și legume pot fi mai comune în sezonul cald. Simptomele pot varia de la mâncărime și umflături până la dificultăți respiratorii sau șoc anafilactic. Este important să evitați alimentele care vă provoacă reacții și să aveți întotdeauna cu voi un produs medicamentos cu epinefrină în caz de urgență.
Cine sunt persoanele vulnerabile la alergii
Alergia o putem moștenii sau poate să apară pe întreg parcursul vieții noastre.
Tratamentul alergiei cu ajutorul gemoterapiei și homeopatiei
Alergii solare:
Dr. Nițu precizează că un rezultat foarte bun în gestionarea alergiilor solare, se obține prin profilaxie. În acest caz se administrează din luna mai sau iunie Extractul din muguri de coacăz negru 2 ml, dimineața și Extractul din muguri de smochin 2 ml seara.
Atunci cand alergia a debutat și nu s-a făcut profilaxie, se recomandă Extractul din muguri de coacăz negru 2 ml, dimineața și Extractul din muguri de smochin 2 ml seara.
De asemenea, când erupția este foarte violentă se poate administra Extractul din muguri de coacăz negru dimineața și la prânz și Extractul din muguri de smochin la amiază și seara, cate 2ml diluați în 20-25 ml apă.
Dacă alergia se manifestă când ne expunem la soare se recomandă administrarea remediului homeopat Apis CH 30 de 3 pe zi câte 3 granule, 3-4 zile, până se estompează reacția alergică.
Aceste produse se pot administra de la orice vârstă.
Alergii alimentare:
În cazul alergiilor alimentare, dr. Nițu recomandă Polygemma 26 Alergii.
Alergia la ambrozie:
În cazul alergiei la ambrozie, care are manisfestări frecvente, violente și care este prezentă în lunile iulie, august și septembrie, dr. Nițu recomandă în toate cele trei luni, Extractul din muguri de coacăz negru 2 ml dimineața și la prânz și remediul homeopat Sabadila CH 30 3 granule de 2 ori pe zi, timp de 7 zile.
Unde găsim remediile homeopate și maceratele glicerinice
Remediile homeopate se pot găsi în farmaciile cu profil homeopat iar maceratele glicerinice se pot achiziționa atât online cât și din farmaciile sau magazinele naturiste. Maceratele glicerinice au un preț cuprins între 25 și 35 lei.