13 iulie, 2023 12:41

Rezultatele studiului „Sanatatea sexuala si starea de bine” realizat de compania Pfizer în 9 ţări din Europa Centrală şi de Est, Israel şi Turcia releva ca 58% dintre bărbaţi şi 64% dintre femei nu sunt foarte satisfacuţi de viaţa lor sexuală.Viata sexuala in cuplu

Bărbaţii cu o erecţie “sub-optimală” (gradul 3 pe Scala Fermităţii Erecţiei, reprezentând erecţiile suficient de ferme pentru realizarea penetrării, dar nu complet ferme) sunt mai puţin satisfăcuţi de viaţa lor sexuală şi de alte aspecte care ţin de experienţele lor sexuale, cu toate ca 60% dintre ei pretind ca acest lucru e o problema minora sau ca nu reprezintă deloc o problemă.

Bărbaţii care nu sunt mulţumiţi de fermitatea erecţiei lor sunt mai reticenţi faţă de medicamentele care ar putea să le îmbunătăţească fermitatea erecţiei.

“Studiul ilustrează faptul că satisfacţia sexuală este un ingredient foarte important al vieţii în general, având în mod particular importanţă în obţinerea mulţumirii de sine, fericirii în viaţă şi a stării de bine cu privire la modul cum ne raportăm în relaţiile cu cei din jur şi în relaţiile noastre în general”, a declarat  Dr. Arik Shechter, Medic in Medicina Familiei, in Haifa, Israel.

John Dean, medic specialist în probleme legate de viaţa sexuală in South Brent, Marea Britanie, este de acord cu  rezultatele studiului potrivit carora „exista o legatura strânsă intre satisfacţia sexuală şi satisfacţia privitoare la o gamă largă de aspecte legate de viaţă în general şi care nu au legatură directă cu sexul”.

„În mod cert, fermitatea erecţiei este un factor important, ce contribuie la satisfacţia sexuală. Tratarea disfuncţiei erectile este importantă nu numai pentru bărbaţii care nu pot obţine o erecţie suficient de fermă pentru realizarea unui act sexual, acestea fiind gradele 1 si 2 ale Scalei Fermităţii Erecţiei, ci şi pentru bărbaţii care pot realiza un act sexual, dar au o fermitate sub-optimala a erecţiei (gradul 3 al Scalei Fermităţii Erecţiei), având în vedere impactul pe care fermitatea erecţiei îl are asupra satisfacţiei sexuale şi asupra satisfacţiei privitoare la multiple alte aspecte ale vieţii în general, atât la bărbaţi cât şi la femei”, a afirmat John Dean.

El a subliniat că „medicii, din nefericire, nu întreabă foarte des despre disfuncţia erectilă, iar pacienţii nu le spun medicilor lor ca au o problemă, din acest punct de vedere. Cu toate acestea, este important că bărbaţii care se confruntă cu astfel de probleme să fie investigaţi de către medic.

Alte date:

  • la studiu au participat 3,780 persoane din publicul general, dintre care 1,893 bărbaţi şi 1,887 femei;
  • respondenţii (bărbaţi şi femei) au avut cel puţin o dată relaţii sexuale în ultimele 12 luni (respondenţii de sex feminin aveau relaţii sexuale cu partener de sex opus);
  • cele 9 ţări incluse în eşantion sunt: România, Republica Ceha, Ungaria, Israel, Polonia,  Rusia, Slovacia, Turcia şi Ucraina;
  • studiul a fost realizat on line în următoarele ţări: România, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Rusia, Slovacia şi Ucraina;
  • in Israel şi în Turcia, studiul a fost realizat faţă în faţă, prin metoda chestionarului;
  • studiul este o iniţiativă a companiei Pfizer şi a fost realizat în perioada iunie-august 2010, cu ajutorul companiei de cercetare, Harris Interactive, o companie independentă.

DEspre autor

Aceasta stire a fost preluata de catre un redactor al Reporter medical, prima televiziune online cu specific medical din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
11 decembrie, 2023
Concert la UBB: Psihologia și cultura românească în colindele din „țările” etnografice ale României
12 noiembrie, 2023
Proiect inovativ la UBB în beneficiul adolescenților cu depresie și anxietate
23 octombrie, 2023
Cum poți avea o relație sănătoasă cu mâncarea? Sfaturi de la autoarea cărții EMOȚII ÎN FARFURIE
4 iulie, 2023
Bullying-ul în școlile din Cluj: Cine sunt agresorii și cine victimele? INVITATĂ, psiholog Lenke Iuhos
13 iunie, 2023
Dragostea și constipația: de ce vin deseori la pachet?

România se situează pe primul loc în UE la incidența și mortalitatea cauzată de cancerul ...

Tema vaccinării anti-HPV, subiect de dezbatere la UBB

România se află într-o fază de trecere de la modelul tradițional la cel modern de ...

David: „Modernitatea vine cu scăderea natalității. Căutăm soluții, dar pregătim și planul B”

Spital de Psihiatrie Pediatrică din Cluj a fost extins pe verticală și pe orizontală, o ...

Spitalul de Psihiatrie Pediatrică din Cluj a fost extins pe verticală și pe orizontală

UBB își întărește programul UBBMed printr-un nou program de Inginerie Medicală. Daniel David rectorul UBB ...

UBB își întărește programul UBBMed printr-un nou program de Inginerie Medicală

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, rectorul UBB, Daniel David, profesorii Monica Acalovschi, Maria Dorobanțu, ...

UBBMed găzduieste cea mai importantă conferință națională despre sănătatea familiei și natalitate

Tema interviului de astăzi este fibrilația atrială și procedura de ablație a fibrilației atriale iar ...

Fibrilația atrială și procedura de ablație a fibrilației atriale – INVITAT dr. Marius Andronache, Spitalul MONZA ARES din Cluj
Bolile cronice de ficat, pe înțelesul tuturor INVITAȚI: Dr. Romeo Chira și dr. Claudia Militaru: „Mulți pacienți sunt diagnosticați în stadii de boală avansată”

Coxartroza apare odată cu degradarea progresivă și ireversibilă a cartilajului articular de la nivelul șoldului ...

Coxartroza și abordul anterior minim invaziv – Dr. Mohammed Zejly: „Recuperarea începe imediat”
Success message!
Warning message!
Error message!