• Acasă
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • Unde găsești în Cluj cel mai performant laser pentru epilare definitivă
13 mai, 2023 12:10

Epilarea definitivă este o procedură tot mai populară printre femei, datorită beneficiilor sale multiple. Această metodă presupune îndepărtarea definitivă a părului nedorit de pe diverse zone ale corpului, prin intermediul unor tehnologii avansate. Despre acest subiect și despre cel mai performant laser pentru epilare definitivă din Cluj, SOPRANO TITANIUM, au vorbit la Reporter Medical Bianca Cserei și Delia Vecon, ambele kinetoterapeut Senior& Beauty Specialist la Esthetic Lux Center. Emisiunea a fost moderată de dr. Laura Ilian.

Vezi toate detaliile în emisiune.

De ce apelează femeile la epilarea definitivă?

Motivele sunt diverse, însă cele mai frecvente sunt legate de dorința de a scăpa de părul nedorit în mod definitiv și de a avea o piele netedă și frumoasă în permanență. Epilarea definitivă este o soluție ideală pentru femeile care se confruntă cu probleme precum creșterea excesivă a părului sau iritațiile pielii cauzate de alte metode de epilare.

Printre beneficiile epilării definitive se numără și economia de timp și bani. Dacă în trecut femeile erau nevoite să recurgă la diferite metode de epilare la intervale regulate, cum ar fi rasul sau ceara, astăzi ele pot beneficia de o soluție permanentă, care le permite să economisească timp și bani pe termen lung.

De asemenea, epilarea definitivă poate avea și efecte benefice asupra stimei de sine și asupra vieții sexuale a femeilor. În urma acestei proceduri, ele se simt mai încrezătoare în propriul corp și sunt mai dispuse să își expună pielea în public.

Epilarea cu laser

În ceea ce privește tehnologiile utilizate pentru epilarea definitivă, acestea sunt din ce în ce mai avansate și mai eficiente.
Esthetic Lux Center folosește laserul SOPRANO TITANIUM, o tehnologie sigură care nu cauzează durere sau disconfort semnificative.

LASERUL (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) este un fascicul monocromatic, nondivergent, care acționează foarte țintit pe structurile pe care se aplică.

IPL (Lumină Înalt Pulsată) este tot un fascicul luminos, dar care acționează divergent, sub mai multe lungimi de undă, dispersându-se în structurile vecine, deci mai puțin țintit și mai puțin specific.

Spre deosebire de IPL, LASERUL nu acționează asupra structurilor vecine din tegument.

Cum funcționează LASERUL SOPRANO TITANIUM, singurul laser cu 3 lungimi de undă din Cluj? Ei bine, fasciculul luminos se transmite către foliculul din firul de păr datorită prezenței melaninei (pigmentul de culoare închisă care se găsește în păr, piele și iris) și este distrus.

Cu cât există o cantitate mai mare de pigment în firul de păr, cu atât acesta va capta o cantitate mai mare din fasciculul luminos.
De ce să alegem o procedură de tip LASER pentru epilarea de lungă durată și nu o procedură cu IPL?

Bianca Cserei și Delia Vecon de la Esthetic Lux Center Deoarece au explicat că în cazul LASERULUI (care acționează țintit, specific pe firul de păr) 80% din fasciculul luminos ajunge la foliculul pilos, distrugându-l, restul de 20% dispersându-se în tegument sub formă de căldură, pe când în cazul IPL, doar 20% din fascicul ajunge la folicul, restul de 80% fiind căldură disipată în tegument, necesitând astfel mult mai multe ședințe.

De ce SOPRANO TITANIUM de la Esthetic Lux Center?

De ce este atât de special LASERUL SOPRANO TITANIUM de la Esthetic Lux Center? Pentru că este singurul LASER cu 3 lungimi de undă cumulate într-un singur dispozitiv. Aceste 3 lungimi de undă diferite permit folosirea acestuia chiar și în cazul persoanelor care au o cantitate mică a pigmentului din firul de păr (da, inclusiv persoanele cu un fir de păr blond pot beneficia de epilarea de lungă durată, cu rezultate satisfăcătoare față de generațiile mai vechi de LASERE).

În concluzie, epilarea definitivă este o soluție excelentă pentru femeile care doresc să scape de părul nedorit în mod definitiv și să aibă o piele netedă și frumoasă în permanență. Beneficiile acestei proceduri sunt multiple, de la economia de timp și bani, până la îmbunătățirea stimei de sine și a vieții sexuale.

DEspre autor

Aceasta stire a fost preluata de catre un redactor al Reporter medical, prima televiziune online cu specific medical din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
31 august, 2023
Epilarea cu laser, o metodă modernă și eficientă de a elimina părul nedorit VIDEO
13 iulie, 2023
6 din 10 bărbați și femei nu sunt foarte satisfacuti de viata lor sexuala
10 iulie, 2023
Cum putem scăpa de celulită? Tratamentul revoluționar cu Eximia Med 7.0
4 iulie, 2023
Bullying-ul în școlile din Cluj: Cine sunt agresorii și cine victimele? INVITATĂ, psiholog Lenke Iuhos
30 iunie, 2023
Ce teste genetice se pot face în Cluj-Napoca?

Cum depistezi la timp cancerul? Întrebarea preocupă foarte mulți români iar un răspuns extrem de ...

Cum depistezi la timp cancerul? Răspunde chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu

Ce înseamnă un zâmbet de Hollywood? Înseamnă să fie vizibili în zâmbet toți cei 12 ...

Ce înseamnă un zâmbet de Hollywood și cum îl obții cu ajutorul ortodonției

În emisiunea pe care o puteți urmări după aceste rânduri veți afla de la Alina ...

Asociația Oameni Buni: Ajutăm Bolnavii de Cancer

Pentru a îmbunătății aspectul de coajă de portocală a pielii există o serie de proceduri ...

Tratament eficient anticelulită la Cluj cu Eximia Med 7.0

Durerile cervicale reprezintă a 4-a cea mai des întâlnită cauză de handicap temporar. Anual, peste ...

Iată cum scăpați de durerile cervicale!

Profesorul Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a declarat într-o emisiune la ReporterMedical.ro că respingerea de ...

Daniel David, la Reporter Medical: Respingerea de către rectorul UMF a ideii unificării cu UBB, „o reacție la supărare”

Tratamentele pentru riduri și îmbătrânirea pielii sunt subiecte de interes pentru multe persoane, în special ...

Tratamente pentru riduri și îmbătrânirea pielii

Pentru a preveni diverse afecțiuni oculare, e important să avem un rol pro-activ și să ...

Cum să previi diverse afecțiuni oculare VIDEO
Success message!
Warning message!
Error message!