• Acasă
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • Unde găsești în Cluj cel mai performant laser pentru epilare definitivă
13 mai, 2023 12:10

Epilarea definitivă este o procedură tot mai populară printre femei, datorită beneficiilor sale multiple. Această metodă presupune îndepărtarea definitivă a părului nedorit de pe diverse zone ale corpului, prin intermediul unor tehnologii avansate. Despre acest subiect și despre cel mai performant laser pentru epilare definitivă din Cluj, SOPRANO TITANIUM, au vorbit la Reporter Medical Bianca Cserei și Delia Vecon, ambele kinetoterapeut Senior& Beauty Specialist la Esthetic Lux Center. Emisiunea a fost moderată de dr. Laura Ilian.

Vezi toate detaliile în emisiune.

De ce apelează femeile la epilarea definitivă?

Motivele sunt diverse, însă cele mai frecvente sunt legate de dorința de a scăpa de părul nedorit în mod definitiv și de a avea o piele netedă și frumoasă în permanență. Epilarea definitivă este o soluție ideală pentru femeile care se confruntă cu probleme precum creșterea excesivă a părului sau iritațiile pielii cauzate de alte metode de epilare.

Printre beneficiile epilării definitive se numără și economia de timp și bani. Dacă în trecut femeile erau nevoite să recurgă la diferite metode de epilare la intervale regulate, cum ar fi rasul sau ceara, astăzi ele pot beneficia de o soluție permanentă, care le permite să economisească timp și bani pe termen lung.

De asemenea, epilarea definitivă poate avea și efecte benefice asupra stimei de sine și asupra vieții sexuale a femeilor. În urma acestei proceduri, ele se simt mai încrezătoare în propriul corp și sunt mai dispuse să își expună pielea în public.

Epilarea cu laser

În ceea ce privește tehnologiile utilizate pentru epilarea definitivă, acestea sunt din ce în ce mai avansate și mai eficiente.
Esthetic Lux Center folosește laserul SOPRANO TITANIUM, o tehnologie sigură care nu cauzează durere sau disconfort semnificative.

LASERUL (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) este un fascicul monocromatic, nondivergent, care acționează foarte țintit pe structurile pe care se aplică.

IPL (Lumină Înalt Pulsată) este tot un fascicul luminos, dar care acționează divergent, sub mai multe lungimi de undă, dispersându-se în structurile vecine, deci mai puțin țintit și mai puțin specific.

Spre deosebire de IPL, LASERUL nu acționează asupra structurilor vecine din tegument.

Cum funcționează LASERUL SOPRANO TITANIUM, singurul laser cu 3 lungimi de undă din Cluj? Ei bine, fasciculul luminos se transmite către foliculul din firul de păr datorită prezenței melaninei (pigmentul de culoare închisă care se găsește în păr, piele și iris) și este distrus.

Cu cât există o cantitate mai mare de pigment în firul de păr, cu atât acesta va capta o cantitate mai mare din fasciculul luminos.
De ce să alegem o procedură de tip LASER pentru epilarea de lungă durată și nu o procedură cu IPL?

Bianca Cserei și Delia Vecon de la Esthetic Lux Center Deoarece au explicat că în cazul LASERULUI (care acționează țintit, specific pe firul de păr) 80% din fasciculul luminos ajunge la foliculul pilos, distrugându-l, restul de 20% dispersându-se în tegument sub formă de căldură, pe când în cazul IPL, doar 20% din fascicul ajunge la folicul, restul de 80% fiind căldură disipată în tegument, necesitând astfel mult mai multe ședințe.

De ce SOPRANO TITANIUM de la Esthetic Lux Center?

De ce este atât de special LASERUL SOPRANO TITANIUM de la Esthetic Lux Center? Pentru că este singurul LASER cu 3 lungimi de undă cumulate într-un singur dispozitiv. Aceste 3 lungimi de undă diferite permit folosirea acestuia chiar și în cazul persoanelor care au o cantitate mică a pigmentului din firul de păr (da, inclusiv persoanele cu un fir de păr blond pot beneficia de epilarea de lungă durată, cu rezultate satisfăcătoare față de generațiile mai vechi de LASERE).

În concluzie, epilarea definitivă este o soluție excelentă pentru femeile care doresc să scape de părul nedorit în mod definitiv și să aibă o piele netedă și frumoasă în permanență. Beneficiile acestei proceduri sunt multiple, de la economia de timp și bani, până la îmbunătățirea stimei de sine și a vieții sexuale.

DEspre autor

Aceasta stire a fost preluata de catre un redactor al Reporter medical, prima televiziune online cu specific medical din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
12 februarie, 2024
Daniel David și Patriciu Achimaș Cadariu, colaboratori în Centrul de Cercetare Multidisciplinară a Cancerului
11 decembrie, 2023
Concert la UBB: Psihologia și cultura românească în colindele din „țările” etnografice ale României
12 noiembrie, 2023
Proiect inovativ la UBB în beneficiul adolescenților cu depresie și anxietate
25 octombrie, 2023
Planul B al UBB, dacă UMF Cluj va respinge unificarea INVITAT rectorul Daniel David
23 octombrie, 2023
Cum poți avea o relație sănătoasă cu mâncarea? Sfaturi de la autoarea cărții EMOȚII ÎN FARFURIE

Asigurările private de sănătate. Deputatul PSD de Cluj, profesorul Patriciu Achimaș Cadariu, a apreciază că ...

Deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu vrea dezbatere pe tema asigurărilor private de sănătate

UBB va pregăti manageri de spital „ca afară”. UBB-FSEGA lansează începând cu anul universitar 2024-2025 ...

Manageri de spital „ca afară”. Master în „health economics” conceput de UBB cu parteneri din SUA

Deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu, care este și chirurg la Institutul Oncologic din Cluj, a explicat în ...

Chirurgul Achimaș-Cadariu explică ce va face Centrul Multidisciplinar de Cercetare și Abordare Comprehensivă a Cancerului

Soluția ideală pentru Institutul de Transplant Renal Cluj, spitalul fără autorizație ISU, este, conform vicepreședintelui ...

Soluția ideală pentru Institutul de Transplant Renal Cluj, spitalul fără autorizație ISU

Ajutor pentru copiii bolnavi de cancer: 21 de mici pacienți care au învins cancerul au ...

Mihai Leu și-a donat prima medalie de aur copiilor care au învins cancerul

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a obținut ...

Linii de gardă continuă în specialitățile Radiologie și Medicină de laborator la Spitalul de Boli Infecțioase

Fibromul uterin este cea mai frecventă patologie tumorală benignă ginecologică (necanceroasă) și afectează în general ...

Fibromul uterin: ce simptome îl anunță și ce metode de tratament există? Interviu cu dr. Sebastian Cosmin Surugiu, medic primar ginecolog

Psihologul Daniel David și chirurgul Patriciu Achimaș Cadariu își extind colaborarea în cadrul unui proiect ...

Daniel David și Patriciu Achimaș Cadariu, colaboratori în Centrul de Cercetare Multidisciplinară a Cancerului
Success message!
Warning message!
Error message!