• Acasă
  • /
  • Medic de gardă
  • /
  • Comisia Europeană invită România într-un parteneriat pentru medicina personalizată INTERVIU cu Dr. Indridi Benediktsson
Publicat: 14 martie, 2023 14:54
Actualizat: 20 martie, 2023 11:17

Comisia Europeană își propune să lanseze în acest an un parteneriat pentru medicina personalizată iar România va fi invitată să se implice alături de celelalte state membre, a informat într-un interviu acordat ReporterMedical.ro reprezentantul Comisiei Europene, Dr. Indridi Benediktsson.

Reporter: Avem astăzi aici la Cluj un invitat special, reprezentantul Comisiei Europene, Dr. Indridi Benediktsson. Sunteți un expert de top în medicina personalizată. De ce ați ales acest domeniu?

Dr. Indridi Benediktsson: De ce? Nu știu dacă eu l-am ales sau dacă el m-a ales pe mine, am studiat …genetica cu mult timp în urmă și cumva s-a dezvoltat faptul că medicina personalizată a devenit calea pe care dorim să procedăm în acest domeniu pentru cercetarea în domeniul sănătății. Lucrez pentru Comisia Europeană de mulți ani și am început prin a finanța cercetarea și genomica, iar apoi am ajuns cumva la aceste companii și la diferite lucruri pe care le numim astăzi „medicină personalizată”.

Reporter: Din punctul dumneavoastră de vedere, ce ar trebui să implementeze sau să schimbe Europa de Est și în special România pentru a putea progresa în toate aspectele legate de cancer?

Dr. Indridi Benediktsson: Cred că primul pas este, bineînțeles, actualizarea sistemelor pentru a include noile cunoștințe și acest lucru nu este valabil doar pentru Europa de Est sau pentru fostul bloc estic, ci este valabil pentru toate țările. Include rezultatele bune care ies din cercetare, care să le includă cu adevărat în practică. Așadar, cred că este un lucru care este încă un progres lent, avansează, dar pentru gustul meu ar putea fi mult mai rapid.

Reporter: Care sunt următoarele proiecte pe care Comisia Europeană le are în vedere ? și cum pot beneficia pacienții de ele cât mai curând posibil?

Dr. Indridi Benediktsson: Așadar, lucrăm acum la combinarea sau alinierea diferitelor fluxuri de finanțare atât în statele membre și Comisia Europeană, cât și la nivel internațional în domeniul medicinei personalizate și sperăm că acest lucru va avansa, acest domeniu va progresa mai repede.

Lucrăm la așa-numitul parteneriat pentru medicina personalizată, care va începe în cursul acestui an și sperăm să vedem implicate toate statele membre europene, precum și mai mulți parteneri internaționali. Modul în care societatea poate beneficia, din nou, se bazează pe articolele rezultate din cercetările noastre: cu cât mai repede vor fi introduse în sistemul de sănătate, cu atât mai repede vor beneficia și pacienții.

Reporter: Și ca să încheiem, vreun sfat pe care îl aveți pentru cadrele medicale din România.

Dr. Indridi Benediktsson: Ce sfaturi am? Ei bine, în special în România, sunt fericit să fiu aici pentru prima dată în viața mea, de fapt în România, așa că voi reveni cu siguranță pentru a vă vedea țara și așa mai departe.

Nu cunosc în detaliu statutul dvs. în domeniul medical sau al cercetării, dar știu că ați fost implicat în multe proiecte de colaborare și asta este exact cheia pentru a intra în noul domeniu, deoarece este vorba de colaborare pentru a fi implicat în toate programele care au sens și aceasta este calea de urmat cred că pentru țara dvs.

Reporter: Ne bucurăm să vă avem aici, vă mulțumim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
27 octombrie, 2023
Procedura prin care îți recapeți mirosul după COVID 19, acum la Spitalul Regina Maria din Cluj
25 octombrie, 2023
Planul B al UBB, dacă UMF Cluj va respinge unificarea INVITAT rectorul Daniel David
24 octombrie, 2023
Câte tipuri de aparate dentare există
19 octombrie, 2023
Există vreo legătură între vaccinul anti-Covid 19 și cazurile de infarct la tineri? Ce răspunde chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu
17 octombrie, 2023
INCINERARE VS ÎNHUMARE: Mii de locuri pentru urnele cu cenușă în noul cimitir din Cluj

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu acordat BuzzNews.ro cât rău fac medicii care taxează la privat ...

Deputatul Achimaș-Cadariu explică cât rău fac medicii care taxează la privat analizele făcute la stat

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost aleasă pentru un nou mandat de rector al ...

Anca Buzoianu, realeasă în funcția de rector al UMF Cluj – nu a avut contracandidat

Deputatul și chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu vrea înăsprirea pedepselor pentru medicii care taxează la privat analizele ...

Deputatul Achimaș-Cadariu cere pedepse mai aspre pentru medicii care taxează la privat analizele făcute la stat

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) este lideră într-un proiect european inovator de integrare și dezvoltare a domeniilor ...

UBB câștigă un proiect de 5 milioane de euro pe Sănătate

Dr. Camelia Vidra, Medic Primar Neonatologie, Spital Cluj REGINA MARIA a subliniat că din punct ...

Din punct de vedere medical, prematurii au mai multe riscuri

Coordonatorul UBB Med, profesorul Răzvan Cherecheș, a anunțat în exclusivitate la Reporter Medical că Universitatea ...

EXCLUSIV Prof Cherecheș: UBB va organiza cursuri pentru medicii rezidenți și o școală de vară de medicină

Dr. Adrian Copcea, medic primar diabet zaharat, nutritie și boli metabolice a prezentat în studioul ...

Top 5 reguli pentru a slăbi sănătos

O banală infecție pentru majoritatea, COVID 19 poate fi problematică pentru anumite categorii de persoane, ...

Prof. Răzvan Cherecheș, UBB Med: Există o categorie de persoane pentru care COVID 19 e în continuare un pericol
Success message!
Warning message!
Error message!