• Acasă
  • /
  • Medic de gardă
  • /
  • Prof. univ. dr. Simion BRAN: Cele mai noi implanturi dentare pentru pacienții cu resorbții osoase severe
23 februarie, 2023 10:23

Cele mai revoluționare implanturi dentare sunt acum la Cluj și sunt prezentate la Reporter Medical de către prof. Univ. Dr. Simion BRAN, medic primar chirurgie maxilofacială. El a vorbit într-o emisiune realizată de dr. Laura Ilian despre implanturile dentare subperiostale și ceramice, care înglobează cele mai noi tehnologii din domeniul implantologiei mondiale.

Profesorul Bran a explicat modul în care noul design al implanturilor subperiostale personalizate din titan se mulează pe structura osoasă a pacientului.

Cum functioneaza?

Primul pas este investigația imagistică de tip CT (computer tomograf), care permite reconstrucția 3D a oaselor masivului facial. După reconstrucția 3D, urmează designul personalizat al acestor implanturi.

În animatia 3D pe care o veți putea vedea în emisiune este cazul unui pacient care a suferit o pierdere osoasă semnificativă în urma unui traumatism.

Pacienții cu resorbții osoase severe
Implant dentar revolutionar FOTO Profesor Bran

Implanturile ceramice au ca indicație predilectă zona frontală, unde cerințele estetice sunt maxime. Avantajele acestor implanturi ceramice sunt în primul rând de ordin estetic (lizereul gingival care apare în timp la marginea gingiei, în cazul implanturilor clasice din titan inserate în zona frontală este absent în cazul implanturilor ceramice, de culoare albă).

Alt avantaj major al implanturilor ceramice îl reprezintă însăși compoziția acestora, care permite o osteointegrare superioară față de interfața de titan a implanturilor clasice.

Dezavantajele implanturilor ceramice sunt legate de structura ceramică, puțin casantă, mai puțin recomandată pacienților cu bruxism sau în situațiile în care forțele de masticație, incizale, acționează paraaxial.

Implanturile subperiostale personalizate, de tip RAMUS FRAME, sunt cele mai noi implanturi care se adresează pacienților cu resorbții osoase accentuate, severe, a căror mandibulă poate ajunge la o grosime chiar și cât a unui creion, cu risc mare de fracturi mandibulare din cauza acestor pierderi osoase avansate.

Aceste cazuri limită, ale pacienților cu resorbții osoase semnificative, se pot trata cu succes în cadrul clinicii de implantologie Broni, singura clinica privata din țară cu ambulator și bloc operator destinat exclusiv intervențiilor chirurgicale în sfera maxilofacială.

Designul acestor implanturi personalizate este realizat în Portugalia, într-un mediu de argon, foarte bine controlat. Să mai spunem că prof. univ. dr. Simion BRAN a prezentat la Congresul Internațional de lmplantologie de la Seoul felul în care noul design al implanturilor subperiostale personalizate, din titan, se mulează pe structura osoasă a pacientului. Detalii, în emisiune.

DEspre autor

Aceasta stire a fost preluata de catre un redactor al Reporter medical, prima televiziune online cu specific medical din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
27 octombrie, 2023
Procedura prin care îți recapeți mirosul după COVID 19, acum la Spitalul Regina Maria din Cluj
25 octombrie, 2023
Planul B al UBB, dacă UMF Cluj va respinge unificarea INVITAT rectorul Daniel David
24 octombrie, 2023
Câte tipuri de aparate dentare există
19 octombrie, 2023
Există vreo legătură între vaccinul anti-Covid 19 și cazurile de infarct la tineri? Ce răspunde chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu
17 octombrie, 2023
INCINERARE VS ÎNHUMARE: Mii de locuri pentru urnele cu cenușă în noul cimitir din Cluj

Harta șpăgii: În spitalele din Cluj se cere mai puțină șpagă decât în celelalte spitale ...

Harta șpăgii: În spitalele din Cluj se cere mai puțină șpagă decât în celelalte spitale din România

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, având în vedere creșterea îngrijorătoare ...

Epidemie de rujeolă în România

Consiliul Județean Cluj a anunțat că au fost semnate contractele de finanțare prin PNRR destinate ...

Bani pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale în spitalele din Cluj

Profesorul și deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu a vorbit într-un interviu acordat BuzzNews.ro despre obiceiurile alimentare nefaste ...

Prof dr Achimaș-Cadariu, despre legătura dintre alimentație și cancer

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu acordat BuzzNews.ro cât rău fac medicii care taxează la privat ...

Deputatul Achimaș-Cadariu explică cât rău fac medicii care taxează la privat analizele făcute la stat

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost aleasă pentru un nou mandat de rector al ...

Anca Buzoianu, realeasă în funcția de rector al UMF Cluj – nu a avut contracandidat

Deputatul și chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu vrea înăsprirea pedepselor pentru medicii care taxează la privat analizele ...

Deputatul Achimaș-Cadariu cere pedepse mai aspre pentru medicii care taxează la privat analizele făcute la stat

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) este lideră într-un proiect european inovator de integrare și dezvoltare a domeniilor ...

UBB câștigă un proiect de 5 milioane de euro pe Sănătate
Success message!
Warning message!
Error message!