• Acasă
  • /
  • Medic de gardă
  • /
  • Prof. univ. dr. Simion BRAN: Cele mai noi implanturi dentare pentru pacienții cu resorbții osoase severe
23 februarie, 2023 10:23

Cele mai revoluționare implanturi dentare sunt acum la Cluj și sunt prezentate la Reporter Medical de către prof. Univ. Dr. Simion BRAN, medic primar chirurgie maxilofacială. El a vorbit într-o emisiune realizată de dr. Laura Ilian despre implanturile dentare subperiostale și ceramice, care înglobează cele mai noi tehnologii din domeniul implantologiei mondiale.

Profesorul Bran a explicat modul în care noul design al implanturilor subperiostale personalizate din titan se mulează pe structura osoasă a pacientului.

Cum functioneaza?

Primul pas este investigația imagistică de tip CT (computer tomograf), care permite reconstrucția 3D a oaselor masivului facial. După reconstrucția 3D, urmează designul personalizat al acestor implanturi.

În animatia 3D pe care o veți putea vedea în emisiune este cazul unui pacient care a suferit o pierdere osoasă semnificativă în urma unui traumatism.

Pacienții cu resorbții osoase severe
Implant dentar revolutionar FOTO Profesor Bran

Implanturile ceramice au ca indicație predilectă zona frontală, unde cerințele estetice sunt maxime. Avantajele acestor implanturi ceramice sunt în primul rând de ordin estetic (lizereul gingival care apare în timp la marginea gingiei, în cazul implanturilor clasice din titan inserate în zona frontală este absent în cazul implanturilor ceramice, de culoare albă).

Alt avantaj major al implanturilor ceramice îl reprezintă însăși compoziția acestora, care permite o osteointegrare superioară față de interfața de titan a implanturilor clasice.

Dezavantajele implanturilor ceramice sunt legate de structura ceramică, puțin casantă, mai puțin recomandată pacienților cu bruxism sau în situațiile în care forțele de masticație, incizale, acționează paraaxial.

Implanturile subperiostale personalizate, de tip RAMUS FRAME, sunt cele mai noi implanturi care se adresează pacienților cu resorbții osoase accentuate, severe, a căror mandibulă poate ajunge la o grosime chiar și cât a unui creion, cu risc mare de fracturi mandibulare din cauza acestor pierderi osoase avansate.

Aceste cazuri limită, ale pacienților cu resorbții osoase semnificative, se pot trata cu succes în cadrul clinicii de implantologie Broni, singura clinica privata din țară cu ambulator și bloc operator destinat exclusiv intervențiilor chirurgicale în sfera maxilofacială.

Designul acestor implanturi personalizate este realizat în Portugalia, într-un mediu de argon, foarte bine controlat. Să mai spunem că prof. univ. dr. Simion BRAN a prezentat la Congresul Internațional de lmplantologie de la Seoul felul în care noul design al implanturilor subperiostale personalizate, din titan, se mulează pe structura osoasă a pacientului. Detalii, în emisiune.

DEspre autor

Aceasta stire a fost preluata de catre un redactor al Reporter medical, prima televiziune online cu specific medical din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
17 mai, 2024
Tema vaccinării anti-HPV, subiect de dezbatere la UBB
10 mai, 2024
Fibrilația atrială și procedura de ablație a fibrilației atriale – INVITAT dr. Marius Andronache, Spitalul MONZA ARES din Cluj
7 mai, 2024
Bolile cronice de ficat, pe înțelesul tuturor INVITAȚI: Dr. Romeo Chira și dr. Claudia Militaru: „Mulți pacienți sunt diagnosticați în stadii de boală avansată”
7 mai, 2024
Coxartroza și abordul anterior minim invaziv – Dr. Mohammed Zejly: „Recuperarea începe imediat”
27 aprilie, 2024
Ai dureri în piept? Cauza ar putea fi OCLUZIA CORONARIANĂ CRONICĂ!

România se situează pe primul loc în UE la incidența și mortalitatea cauzată de cancerul ...

Tema vaccinării anti-HPV, subiect de dezbatere la UBB

România se află într-o fază de trecere de la modelul tradițional la cel modern de ...

David: „Modernitatea vine cu scăderea natalității. Căutăm soluții, dar pregătim și planul B”

Spital de Psihiatrie Pediatrică din Cluj a fost extins pe verticală și pe orizontală, o ...

Spitalul de Psihiatrie Pediatrică din Cluj a fost extins pe verticală și pe orizontală

UBB își întărește programul UBBMed printr-un nou program de Inginerie Medicală. Daniel David rectorul UBB ...

UBB își întărește programul UBBMed printr-un nou program de Inginerie Medicală

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, rectorul UBB, Daniel David, profesorii Monica Acalovschi, Maria Dorobanțu, ...

UBBMed găzduieste cea mai importantă conferință națională despre sănătatea familiei și natalitate

Tema interviului de astăzi este fibrilația atrială și procedura de ablație a fibrilației atriale iar ...

Fibrilația atrială și procedura de ablație a fibrilației atriale – INVITAT dr. Marius Andronache, Spitalul MONZA ARES din Cluj
Bolile cronice de ficat, pe înțelesul tuturor INVITAȚI: Dr. Romeo Chira și dr. Claudia Militaru: „Mulți pacienți sunt diagnosticați în stadii de boală avansată”

Coxartroza apare odată cu degradarea progresivă și ireversibilă a cartilajului articular de la nivelul șoldului ...

Coxartroza și abordul anterior minim invaziv – Dr. Mohammed Zejly: „Recuperarea începe imediat”
Success message!
Warning message!
Error message!