Publicat: 2 august, 2022 09:29
Actualizat: 17 noiembrie, 2023 17:52

Între 19-21 august, Smida Jazz Festival are loc în inima Munților Apuseni. Nu e un festival de masă și nu satisface gusturi muzicale mainstream. Dar e pentru toți cei care vor să aibă parte de:

Smida Jazz Festival stare de sublim
Smida Jazz Festival 2021 FOTO Gabriel Aldea

1. Starea de sublim, acea trăire că totul e perfect în tine și în afara ta, că frumusețea înconjurătoare e desăvârșită. Muzica se joacă cu sensibilitatea ta, unindu-te cu tine și cu ceilalți. Smida Jazz Festival poate să ofere această stare rară de sublim, grație a două ingrediente unice: natura incredibilă a Apusenilor și muzica bună.

2. Revigorare, reîncărcare. Smida Jazz Festival reprezintă în sine o ocazie de a regenerare profundă, de a-ți odihni mintea și corpul, de a contempla, de a fi în inima naturii și de a asculta o muzică care te conectează cu tine și cu tot ce-i frumos în oameni. După Smida, ești ca nou, n-ai nevoie de extra zile ca să-ți revii. Smida Jazz te încarcă.

3. Artiști pe bune. Cine urcă pe scena la Smida e cu adevărat artist. Creatori contemporani ale căror sensibilități și virtuozități instrumentale și vocale intră în dialog cu trăirile noastre, ne fac să vibrăm la unison, ne intrigă, ne bucură. Artiști precum Nubya Garcia, Kamaal Williams, Islandman, Papatef, Mischa Blanos nu se aud la radio între două pauze comerciale, ci în festivaluri care promovează valoarea artistică – gen Glastonbury, în comunități care iubesc muzica experimentală, creativă. Tot lineupul acestei ediții se poate vedea aici.

4. Statul la camping sus pe munte. A dormi în cort la câțiva pași de pădurea muntelui și de un lac cristalin e o plăcere, o sursă de bine greu de egalat. Campingul festivalului Smida Jazz este dotat cu tot ce trebuie pentru a fi foarte confortabil: dușuri cu apă caldă și toalete flush. Cei care n-au chef sa-și aducă cortul, pot închiria un cort preinstalat, iar cei care își doresc confort extins pot închiria un Super Comfort Tent. Autorulotele sunt de asemenea bine venite.

Smida Jazz Festival stare de sublim
Smida Jazz Festival 2021 FOTO Gabriel Aldea

5. Amintiri care rămân pentru totdeauna. Ce faci, ce vezi, cum te simți la Smida Jazz Festival nu poți trăi în altă parte. Cei care vin la Smida cu copii sau cu cățel sau cu copii și cu cățel găsesc oameni ca ei, iar acest sentiment al complicității, al apartenenței e magic.

Alături de prieteni din când lumea sau de prieteni făcuți de 10 minute, ziua poți să explorezi pădurile, peșterilor în cadrul activităților organizate de festival, poți să asculți oameni extrem de interesanți care povestesc cu inspirație despre: literatură, fake news, afaceri sustenabile, sănătate mentală și câte și mai câte. Poți vedea aici toate activitățile de zi.

Abonamentele la această ediție, în valoare de 80 euro – Festival Pass și 104 euro – Festival & Camping Pass și biletele de zi se pot cumpăra pe site-ul festivalului.

Smida Jazz Festival este un proiect cultural sprijinit de: Birra Moretti, UniCredit Bank, MedLife, Wine Point, Match Point, Oscartielle Est Europa, Distral, Repro Invest, TATRATEA, Dorna și co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.)

DEspre autor

Absolvent de Filosofie, la UBB, jurnalist în presa scrisă la Transilvania Jurnal, Ziua de Ardeal și Ziarul Clujeanului. Ulterior, reporter la Alfa TV Cluj, producator la TVR Cluj, realizator de emisiuni, producător și editor la Realitatea TV Cluj, realizator emisiuni la Transilvania Live și Digi 24 Cluj. Fondator Via Cluj TV, iar acum manager BuzzNews.ro si ReporterMedical.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
12 noiembrie, 2023
Proiect inovativ la UBB în beneficiul adolescenților cu depresie și anxietate
23 octombrie, 2023
Cum poți avea o relație sănătoasă cu mâncarea? Sfaturi de la autoarea cărții EMOȚII ÎN FARFURIE
31 august, 2023
Epilarea cu laser, o metodă modernă și eficientă de a elimina părul nedorit VIDEO
13 iulie, 2023
6 din 10 bărbați și femei nu sunt foarte satisfacuti de viata lor sexuala
4 iulie, 2023
Bullying-ul în școlile din Cluj: Cine sunt agresorii și cine victimele? INVITATĂ, psiholog Lenke Iuhos

Harta șpăgii: În spitalele din Cluj se cere mai puțină șpagă decât în celelalte spitale ...

Harta șpăgii: În spitalele din Cluj se cere mai puțină șpagă decât în celelalte spitale din România

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, având în vedere creșterea îngrijorătoare ...

Epidemie de rujeolă în România

Consiliul Județean Cluj a anunțat că au fost semnate contractele de finanțare prin PNRR destinate ...

Bani pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale în spitalele din Cluj

Profesorul și deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu a vorbit într-un interviu acordat BuzzNews.ro despre obiceiurile alimentare nefaste ...

Prof dr Achimaș-Cadariu, despre legătura dintre alimentație și cancer

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu acordat BuzzNews.ro cât rău fac medicii care taxează la privat ...

Deputatul Achimaș-Cadariu explică cât rău fac medicii care taxează la privat analizele făcute la stat

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost aleasă pentru un nou mandat de rector al ...

Anca Buzoianu, realeasă în funcția de rector al UMF Cluj – nu a avut contracandidat

Deputatul și chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu vrea înăsprirea pedepselor pentru medicii care taxează la privat analizele ...

Deputatul Achimaș-Cadariu cere pedepse mai aspre pentru medicii care taxează la privat analizele făcute la stat

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) este lideră într-un proiect european inovator de integrare și dezvoltare a domeniilor ...

UBB câștigă un proiect de 5 milioane de euro pe Sănătate
Success message!
Warning message!
Error message!