Publicat: 2 august, 2022 09:29
Actualizat: 17 noiembrie, 2023 17:52

Între 19-21 august, Smida Jazz Festival are loc în inima Munților Apuseni. Nu e un festival de masă și nu satisface gusturi muzicale mainstream. Dar e pentru toți cei care vor să aibă parte de:

Smida Jazz Festival stare de sublim
Smida Jazz Festival 2021 FOTO Gabriel Aldea

1. Starea de sublim, acea trăire că totul e perfect în tine și în afara ta, că frumusețea înconjurătoare e desăvârșită. Muzica se joacă cu sensibilitatea ta, unindu-te cu tine și cu ceilalți. Smida Jazz Festival poate să ofere această stare rară de sublim, grație a două ingrediente unice: natura incredibilă a Apusenilor și muzica bună.

2. Revigorare, reîncărcare. Smida Jazz Festival reprezintă în sine o ocazie de a regenerare profundă, de a-ți odihni mintea și corpul, de a contempla, de a fi în inima naturii și de a asculta o muzică care te conectează cu tine și cu tot ce-i frumos în oameni. După Smida, ești ca nou, n-ai nevoie de extra zile ca să-ți revii. Smida Jazz te încarcă.

3. Artiști pe bune. Cine urcă pe scena la Smida e cu adevărat artist. Creatori contemporani ale căror sensibilități și virtuozități instrumentale și vocale intră în dialog cu trăirile noastre, ne fac să vibrăm la unison, ne intrigă, ne bucură. Artiști precum Nubya Garcia, Kamaal Williams, Islandman, Papatef, Mischa Blanos nu se aud la radio între două pauze comerciale, ci în festivaluri care promovează valoarea artistică – gen Glastonbury, în comunități care iubesc muzica experimentală, creativă. Tot lineupul acestei ediții se poate vedea aici.

4. Statul la camping sus pe munte. A dormi în cort la câțiva pași de pădurea muntelui și de un lac cristalin e o plăcere, o sursă de bine greu de egalat. Campingul festivalului Smida Jazz este dotat cu tot ce trebuie pentru a fi foarte confortabil: dușuri cu apă caldă și toalete flush. Cei care n-au chef sa-și aducă cortul, pot închiria un cort preinstalat, iar cei care își doresc confort extins pot închiria un Super Comfort Tent. Autorulotele sunt de asemenea bine venite.

Smida Jazz Festival stare de sublim
Smida Jazz Festival 2021 FOTO Gabriel Aldea

5. Amintiri care rămân pentru totdeauna. Ce faci, ce vezi, cum te simți la Smida Jazz Festival nu poți trăi în altă parte. Cei care vin la Smida cu copii sau cu cățel sau cu copii și cu cățel găsesc oameni ca ei, iar acest sentiment al complicității, al apartenenței e magic.

Alături de prieteni din când lumea sau de prieteni făcuți de 10 minute, ziua poți să explorezi pădurile, peșterilor în cadrul activităților organizate de festival, poți să asculți oameni extrem de interesanți care povestesc cu inspirație despre: literatură, fake news, afaceri sustenabile, sănătate mentală și câte și mai câte. Poți vedea aici toate activitățile de zi.

Abonamentele la această ediție, în valoare de 80 euro – Festival Pass și 104 euro – Festival & Camping Pass și biletele de zi se pot cumpăra pe site-ul festivalului.

Smida Jazz Festival este un proiect cultural sprijinit de: Birra Moretti, UniCredit Bank, MedLife, Wine Point, Match Point, Oscartielle Est Europa, Distral, Repro Invest, TATRATEA, Dorna și co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.)

DEspre autor

Absolvent de Filosofie, la UBB, jurnalist în presa scrisă la Transilvania Jurnal, Ziua de Ardeal și Ziarul Clujeanului. Ulterior, reporter la Alfa TV Cluj, producator la TVR Cluj, realizator de emisiuni, producător și editor la Realitatea TV Cluj, realizator emisiuni la Transilvania Live și Digi 24 Cluj. Fondator Via Cluj TV, iar acum manager BuzzNews.ro si ReporterMedical.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
12 noiembrie, 2024
Daniel David despre terapia validată științific și Gabor Mate: „Psihologia nu e o poveste”
8 august, 2024
Cum te simți, UNTOLD? Regina Maria te invită să te reconectezi cu emoțiile tale
5 iunie, 2024
Ce este psihoterapia de grup și când este recomandată – INTERVIU cu psihologul Mădălina Ciupitu
25 martie, 2024
Dolce Vita SPA aduce experiența italiană de wellness la Cluj
11 decembrie, 2023
Concert la UBB: Psihologia și cultura românească în colindele din „țările” etnografice ale României

Dr. Călin Popa, medic primar Chirurgie Cardiovasculară la MONZA ARES București a vorbit la Reporter ...

Dr. Călin Popa, MONZA ARES: „Nu există o simptomatologie tipică pentru anevrismul de aortă”

Profesorul Dan Dumitrașcu a vorbit într-un podcast la Reporter Medical despre transumanism – simbioza om-tehnologie. ...

PODCAST Profesorul Dan Dumitrașcu, despre transumanism – simbioza om-tehnologie

România are cele mai multe morți în cele mai multe paturi de spital. Chirurgul și ...

România, cele mai multe morți în cele mai multe paturi de spital

Deputatul și chirurgul Patriciu Achimas Cadariu a vorbit la final de mandat la Reporter Medical ...

Deputatul Achimas Cadariu: Cu ce viteză ar putea fi implementată Legea privind combaterea cancerului

Dr. Mohammed Zejly, medic specialist în Ortopedie și Traumatologie ne-a vorbit la Reporter Medical despre ...

Tot ce trebuie să știi despre gonartroză – INVITAT dr. Mohammed Zejly, medic specialist în ortopedie și traumatologie

Medicul primar pneumolog Bogdan Mincu, cercetător colaborator în cadrul UBBMed, vorbește la Reporter Medical despre ...

Cercetător UBBMed: „Omul modern crede că are 100 de motive să fie somnolent ziua și ignoră somnul”

Deputatul PSD de Cluj, prof. univ. dr. Patriciu Achimaș Cadariu apreciază că anul 2028 este ...

Chirurgul Achimaș: Noul termen de finalizare a Spitalului Regional de Urgență Cluj, prea optimist

Doar unul din cinci copii cu tulburări emoționale ajunge să facă terapie. UBB a realizat ...

Doar unul din cinci copii cu tulburări emoționale face terapie. Un joc video poate schimba modul în care privim psihoterapia
Success message!
Warning message!
Error message!