Știați că cele mai multe alunițe apar pe corpul nostru în perioada pubertății? Numărul alunițelor, cunoscute sub denumirea de nevi melanocitari (pigmentari), este reglat genetic, acestea putând fi moștenite de părinții sau bunicii noștri.
Autoexaminarea alunițelor este foarte importantă, la fel ca și consultul de specialitate. Dacă avem multe alunițe ar trebui să ne prezentăm la dermatolog o dată pe an pentru a ne asigura că nu avem motive de îngrijorare.
Orice leziune nodulară nouă, care persistă mai mult de 7-10 zile, ar trebui să ne ducă uregent direct la medicul dermatolog, indiferent de culoarea sau forma nevilor.
Pacienții cu foarte multe alunițe au un risc mai mare de a dezvolta melanom în timp, spune medicul dermatolog Florina Raica.
Totul despre alunițe și îngrijirea lor, dar și cum identificăm acei nevi cu potențial cancerigen și de ce este important să ne autoexaminăm, aflați de la Florina Raica, medic specialist dermato-venerologie, cu competență în dermato-estetică, urmărind acest interviu.
Te invităm să te abonezi la canalul nostru de YouTube pentru a urmări sfaturi și informații medicale de ultima oră.