• Acasă
  • /
  • Stiri
  • /
  • 3 ani de succes și speranță la Centrul de Fertilitate și FIV Regina Maria Cluj: 500 de inseminări intrauterine, 268 de proceduri FIV, aproape 50% rata de reușită (A)
Publicat: 6 februarie, 2024 15:03
Actualizat: 13 februarie, 2024 10:54

Cluj-Napoca, 05 februarie 2024 – Pe 03 februarie, Spitalul Regina Maria din Cluj a marcat un moment important în istoria sa medicală: 3 ani de la prima procedură FIV realizată cu succes în cadrul Centrului de Fertilitate și FIV Cluj. Această aniversare evidențiază nu doar realizările medicale remarcabile, ci și promisiunea și angajamentul constant al Rețelei față de îngrijirea sănătății și sprijinirea familiilor.Fertilizare in vitro Reteaua de Sanatate Regina Maria

„Aniversarea celor 3 ani de la prima procedură FIV reprezintă un moment de mândrie și satisfacție pentru întreaga echipă. Este o confirmare a angajamentului nostru față de fiecare pacient și a determinării noastre de a oferi cele mai bune soluții în îngrijirea fertilității. Fiecare copil care vine pe lume prin intermediul Centrului nostru este o minune și o bucurie pentru noi.”, a subliniat Conf. Univ. Dr. Romeo Micu, Coordonator al Centrului de Fertilitate și FIV Cluj.

În doar trei ani de la inaugurarea Centrului, realizările înregistrare sunt uluitoare. Amintim prima procedură FIV realizată cu succes care a adus bucurie și speranță în viața familiei Buturugă, care acum sărbătorește al treilea an al băiețelului lor – Milan, un copil sănătos și plin de viață.

În Centrul de Fertilitate și FIV Cluj s-au realizat aproximativ 500 de inseminări intrauterine și 268 de proceduri FIV, cu o remarcabilă rată de succes de aproape 50%. Sunt cifre care nu reprezintă doar proceduri medicale, ci și povestea fiecărei familii care a luptat alături de echipa medicală a Centrului pentru a-și împlini visul de a avea un copil.

„Aici am trăit miracolul de a deveni mamă pentru prima dată, iar acum, suntem binecuvântați să fim părinții primei perechi de gemeni univitelini obținuți prin această procedură la Spitalul Regina Maria din Cluj. Fiecare zi alături fetele noastre minunate este o amintire vie a puterii dragostei și a speranței neînfrânte. Am fost norocoși să avem parte de susținerea întregii echipe condusă de domnul conferentiar Romeo Micu.”, menționează Corina Tămaș, mama primei perechi de gemeni univitelini obținuți prin FIV în cadrul Centrul de Fertilitate și FIV Cluj.

Numai în 2023, 34 de copii s-au născut în Spitalul Regina Maria din Cluj din sarcini obținute prin FIV și inseminare intrauterină, ilustrând angajamentul continuu al centrului de a oferi soluții eficiente și îngrijire de calitate pentru cuplurile care se confruntă cu dificultăți în conceperea unui copil.

„În fiecare zi, lucrăm cu pasiune și dedicare pentru a aduce speranță și fericire în viețile familiilor care ne încredințează să le îndeplinim visul de a deveni părinți. Este o onoare să facem parte din acest proces și să asistăm la miracolul nașterii.”, completează Dr. Melihan Bechir, Medic Embriolog Senior certificat ESHRE, coordonator al Laboratorului de Embriologie din cardul Centrului.

Aceste realizări extraordinare au fost posibile grație unei combinații de factori cheie, dar mai ales datorită echipei medicale de excepție a Centrului de Fertilitate și FIV Cluj, formată din embriologi, ginecologi, biologi, geneticieni, hematologi, medici endocrinologi, diabetologi și medici urologi.

Echipa este coordonată de Conf. Univ. Dr. Romeo Micu, iar din ea fac parte Dr. Cristina Zlătescu-Marton, Dr. Adriana Oltean, Dr. Bogdan Harsa, Dr. Mihai Surcel, Dr. Melihan Bechir, biolog Iulia Grosu, Dr. Cristina Ivan, Dr. Andrei Popa, Dr. Antonia Kiraly, Dr. Simona Avram, Dr. Anca Crăciun, Dr. Mariela Militaru. Experiența, devotamentul și expertiza acestora sunt fundamentale în fiecare etapă a procesului de îngrijire și tratament.

Investiția în aparatură de ultimă generație, care asigură precizie, fiabilitate și performanță în fiecare procedură medicală efectuată în cadrul centrului. În plus, Centrul de Fertilitate și FIV Cluj a fost activ în sprijinirea campaniilor naționale destinate conștientizării și educației publicului cu privire la fertilitate și sănătatea reproducerii.

Aniversarea a trei ani de la prima procedură FIV reprezintă nu doar un moment de celebrare, ci și un prilej de reflecție și recunoștință față de toți cei implicați în această călătorie medicală și umană.

DEspre autor

Absolvent de Filosofie, la UBB, jurnalist în presa scrisă la Transilvania Jurnal, Ziua de Ardeal și Ziarul Clujeanului. Ulterior, reporter la Alfa TV Cluj, producator la TVR Cluj, realizator de emisiuni, producător și editor la Realitatea TV Cluj, realizator emisiuni la Transilvania Live și Digi 24 Cluj. Fondator Via Cluj TV, iar acum manager BuzzNews.ro si ReporterMedical.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
21 februarie, 2024
Manageri de spital „ca afară”. Master în „health economics” conceput de UBB cu parteneri din SUA
16 februarie, 2024
Mihai Leu și-a donat prima medalie de aur copiilor care au învins cancerul
13 februarie, 2024
Linii de gardă continuă în specialitățile Radiologie și Medicină de laborator la Spitalul de Boli Infecțioase
6 februarie, 2024
Fosta soție a lui Alin Tișe a murit de malarie! Sfatul medicilor pentru amatorii de vacanțe exotice
1 februarie, 2024
Cornel Cătoi, reales rector al USAMV Cluj-Napoca

Asigurările private de sănătate. Deputatul PSD de Cluj, profesorul Patriciu Achimaș Cadariu, a apreciază că ...

Deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu vrea dezbatere pe tema asigurărilor private de sănătate

UBB va pregăti manageri de spital „ca afară”. UBB-FSEGA lansează începând cu anul universitar 2024-2025 ...

Manageri de spital „ca afară”. Master în „health economics” conceput de UBB cu parteneri din SUA

Deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu, care este și chirurg la Institutul Oncologic din Cluj, a explicat în ...

Chirurgul Achimaș-Cadariu explică ce va face Centrul Multidisciplinar de Cercetare și Abordare Comprehensivă a Cancerului

Soluția ideală pentru Institutul de Transplant Renal Cluj, spitalul fără autorizație ISU, este, conform vicepreședintelui ...

Soluția ideală pentru Institutul de Transplant Renal Cluj, spitalul fără autorizație ISU

Ajutor pentru copiii bolnavi de cancer: 21 de mici pacienți care au învins cancerul au ...

Mihai Leu și-a donat prima medalie de aur copiilor care au învins cancerul

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a obținut ...

Linii de gardă continuă în specialitățile Radiologie și Medicină de laborator la Spitalul de Boli Infecțioase

Fibromul uterin este cea mai frecventă patologie tumorală benignă ginecologică (necanceroasă) și afectează în general ...

Fibromul uterin: ce simptome îl anunță și ce metode de tratament există? Interviu cu dr. Sebastian Cosmin Surugiu, medic primar ginecolog

Psihologul Daniel David și chirurgul Patriciu Achimaș Cadariu își extind colaborarea în cadrul unui proiect ...

Daniel David și Patriciu Achimaș Cadariu, colaboratori în Centrul de Cercetare Multidisciplinară a Cancerului
Success message!
Warning message!
Error message!