Publicat: 31 august, 2023 10:34
Actualizat: 10 septembrie, 2023 18:43

Hernia de disc lombară este una din cele mai frecvente cauze ale durerii de spate, în principal deoarece segmentul lombar susține o mare parte din greutatea corporală.

Coloana vertebrală este supusă de-a lungul vieții unor riscuri, cum ar fi diverse leziuni, artrita reumatoidă, hernia de disc, compresiile nervoase, iar durerile de spate cauzate pot afecta, de multe ori, calitatea vieții. Hernia de disc apare atunci când un disc intervertebral se deplasează sau se sparge, iar conținutul său intern poate apăsa pe nervii din apropiere, cauzând dureri și disconfort. Diagnosticul de hernie de disc creează de cele mai multe ori un sentiment de frică în rândul pacienților.

Kinetoterapia (terapia prin mișcare) poate fi o parte importantă a tratamentului herniei de disc.

Află de la specialiștii Kinetic Sport & Medicine ce modalități non-invazive există în tratamentul herniei de disc, în materialul următor.

Kinetoterapia în hernia de disc lombară

În cazul herniei de disc lombare, kinetoterapia poate juca un rol important în managementul simptomelor și în recuperarea pacientului.

Este important să discutați cu un specialist medical, cum ar fi un fizioterapeut sau un kinetoterapeut, înainte de a începe orice program de kinetoterapie pentru hernia de disc lombară. Acești profesioniști pot evalua starea dumneavoastră fizică, puteți stabili un plan de tratament personalizat și vă pot învăța cum să executați corect exercițiile pentru a evita agravarea simptomelor sau producerea de leziuni suplimentare.

Tine cont: o puternică musculatură a coloanei vertebrale este baza păstrarii unui spatiu normal între vertebre, care să prevină degradarea discurilor intervertebrale și compresia nervilor spinali.

Proceduri non-invazive în tratarea herniei de disc

Studii recente scot în evidență faptul că tonifierea musculaturii profunde a spatelui ajută pacienții să se simtă mult mai bine chiar și atunci când alte forme de tratament au esuat.

Pe lângă procedurile clasice utilizate în fizioterapie, precum terapia cu laser, ultrasunet, crioultrasunet, specialiștii recomandă terapia manuală pentru decontractura musculaturii profunde și gimnastica medicală, pentru un bun tonus muscular.

În funcție de nivelul si de evolutia herniei, sunt recomandate procedurile de decompresie vertebrală, procedura computerizată folosind echipamente special concepute atât pentru a genera elongația coloanei vertebrale pe segmente, cât si pentru a antrena musculatura profundă de la nivelul spatelui; un exemplu de astfel de echipament este MedX, utilizat pentru zona lombară.

Folosirea unor astfel de echipamente are un impact major atât asupra celor care doresc să prevină hernia de disc, cât și asupra celor care se află deja în proces de recuparare medicală.

Reține că, un diagnostic pus la timp și respectarea schemei de tratament indicată de medicul specialist pot ține sub control evoluția herniei de disc, fără să fie nevoie de intervenții chirurgicale.

DEspre autor

Oana Treitli a absolvit Comunicare și relații publice la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Pasionată de jurnalism, Oana a fost prezentatoare și producător de programe de televiziune la LOOK TV, reporter prezentator știri și producător emisiuni la NCN. Are o bogată experiență în PR iar acum moderează emisiuni la BuzzNews.ro și ReporterMedical.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
14 septembrie, 2023
Iată cum scăpați de durerile cervicale!
29 august, 2023
Zahărul se ascunde în mai multe alimente decât îți poți imagina – INVITAT prof Dan Vodnar
29 august, 2023
VIDEO Durerile de spate: află cum te ajută kinetoterapia să scapi de ele
13 iulie, 2023
Legumele cu frunze verzi pot sa reduca riscul de diabet
24 martie, 2023
La ce detalii să fii atent dacă vrei să cumperi pește proaspăt

Cum depistezi la timp cancerul? Întrebarea preocupă foarte mulți români iar un răspuns extrem de ...

Cum depistezi la timp cancerul? Răspunde chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu

Ce înseamnă un zâmbet de Hollywood? Înseamnă să fie vizibili în zâmbet toți cei 12 ...

Ce înseamnă un zâmbet de Hollywood și cum îl obții cu ajutorul ortodonției

În emisiunea pe care o puteți urmări după aceste rânduri veți afla de la Alina ...

Asociația Oameni Buni: Ajutăm Bolnavii de Cancer

Pentru a îmbunătății aspectul de coajă de portocală a pielii există o serie de proceduri ...

Tratament eficient anticelulită la Cluj cu Eximia Med 7.0

Durerile cervicale reprezintă a 4-a cea mai des întâlnită cauză de handicap temporar. Anual, peste ...

Iată cum scăpați de durerile cervicale!

Profesorul Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a declarat într-o emisiune la ReporterMedical.ro că respingerea de ...

Daniel David, la Reporter Medical: Respingerea de către rectorul UMF a ideii unificării cu UBB, „o reacție la supărare”

Tratamentele pentru riduri și îmbătrânirea pielii sunt subiecte de interes pentru multe persoane, în special ...

Tratamente pentru riduri și îmbătrânirea pielii

Pentru a preveni diverse afecțiuni oculare, e important să avem un rol pro-activ și să ...

Cum să previi diverse afecțiuni oculare VIDEO
Success message!
Warning message!
Error message!