• Acasă
  • /
  • Stiri
  • /
  • Spitalul REGINA MARIA din Cluj a sărbătorit 4.000 de nașteri, la 4 ani de la inaugurarea maternității
Publicat: 9 iunie, 2023 13:46
Actualizat: 27 noiembrie, 2023 16:14

Peste 4.000 de copii au venit pe lume în 4 ani de la inaugurarea Maternității REGINA MARIA Cluj, parte a primului spital privat cu servicii integrate din regiune.

Nasteri spital Regina Maria
FOTO Nicu Cherciu

„De 4 ani, suntem alături de mamele care aleg să nască la Maternitatea REGINA MARIA. Întreaga echipă -medici, personal medical de îngrijire, colegii din secțiile de Neonatologie și Anestezie-Terapie Intensivă – toti acestia sunt alături de mame de la începutul sarcinii, până la naștere și dincolo de ea. Le oferim îndrumare și le asigurăm că au parte de cea mai sigura experienta, atât pentru ele, cât și pentru bebeluși.

Suntem mândri că în decursul acestor ani, putem vorbi despre performanță medicală în activitatea noastră: primul copil născut în cadrul Maternității REGINA MARIA Cluj, după o sarcină obținută prin Fertilizare In Vitro în Centrul de FIV din cadrul Spitalului, primul copil născut dupa transferul unui embrion crioconservat și primii gemeni care au venit pe lume în urma unui tratament de fertilizare in vitro.” declară Conf. Dr. Romeo Micu, șeful Secției de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului REGINA MARIA Cluj.

Spitalul REGINA MARIA Cluj pune la dispoziția viitoarelor mămici departamente integrate care oferă îngrijire multidisciplinară atât pentru mame, cât și pentru nou-născuți, prin diagnosticarea ecografică antenatală a unei malformații, îngrijirea specializată în secția neonatală de terapie intensivă și intervenții chirurgicale efectuate în primele zile de viață ale bebelușului.

Medicii supraspecializați în sarcini cu risc și aparatura ultra-performantă cu care este dotată maternitatea, oferă mamelor deplină siguranță în cazul apariției unor situații ce presupun complicații, spitalul având capacitatea medicală și personal specializat capabil să gestioneze nașteri premature, începând cu săptămâna 32 de sarcină. Cel mai mic bebeluș născut la Maternitatea REGINA MARIA cântărește nu mai mult de 1.300 de grame.

Spitalul REGINA MARIA Cluj dispune de departamente integrate care fac posibilă diagnosticarea ecografică antenatală a unei malformații, îngrijire specializată în secția neonatală de terapie intensivă și intervenții chirurgicale efectuate în primele zile de viață ale bebelușului – un spital pregătit să ofere mamei și copilului atenție permanentă, condiții de confort maxim și îngrijirea unei echipe multidisciplinare de excepție.

Echipa medicală, alcătuită din specialiști în obstetrică-ginecologie, neonatologie, anestezie și terapie intensivă, imagistică și laborator, a Maternității REGINA MARIA Cluj întâmpină cu grijă și atenție fiecare mamă și viitoare mamă. În plus, pune la dispoziția viitorilor părinți investigațiile necesare cuplurilor care se confruntă cu probleme de infertilitate în cadrul Centrului de Fertilitate și FIV al Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

De 27 de ani, medicii REGINA MARIA fac performanță medicală pentru sănătatea femeii și a copilului și deschid prin natura cazurilor grave pe care reușesc să le rezolve cu succes noi orizonturi pentru salvarea sarcinilor cu risc și a nou-născuților prematuri.
Rețeaua de sănătate a investit constant în dezvoltarea sistemului medical din România și peste 55.000 de femei au devenit Mame@Regina Maria, aducând pe lume copiii mult doriți în cele mai moderne și sigure condiții, dovedind astfel că performanța în medicină este posibilă și în România.

Curajul mamelor și medicina extraordinară au puterea să schimbe lumea și ele reprezintă contribuția reală la viitorul acestei țări – https://youtu.be/e4zdBSdMo9s

Despre Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 16 acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu peste 25 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 770.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 200 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 35 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în mai mult de jumătate din județele țării și acoperire națională prin intermediul celor peste 330 clinici partenere. Compania reunește peste 8.000 de angajați și colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 6 milioane de pacienți.

În 2023, REGINA MARIA a lansat un nou proiect medical – EXAVET, primul laborator de Analize și Imagistică Veterinară din cadrul rețelei marcând intrarea pe o piață nouă pentru liderul în calitatea serviciilor medicale din România.

DEspre autor

Absolvent de Filosofie, la UBB, jurnalist în presa scrisă la Transilvania Jurnal, Ziua de Ardeal și Ziarul Clujeanului. Ulterior, reporter la Alfa TV Cluj, producator la TVR Cluj, realizator de emisiuni, producător și editor la Realitatea TV Cluj, realizator emisiuni la Transilvania Live și Digi 24 Cluj. Fondator Via Cluj TV, iar acum manager BuzzNews.ro si ReporterMedical.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
19 aprilie, 2024
PREMIERĂ: La Cluj se va face transplant de ficat
9 aprilie, 2024
Alimente de evitat când ținem post
9 aprilie, 2024
Laureatul Premiului Nobel pentru Medicină în anul 2019 vine la Cluj
29 martie, 2024
Affidea România a organizat la Cluj evenimentul “Imagistica medicală întalneşte oncologia”
19 martie, 2024
UBB Med are cea mai performantă platformă de imagistică din Europa de Est. Proiect de 25 de milioane de euro

Dr.Laura Ilian, medic stomatolog, a explicat pentru publicul Reporter Medical ce se întâmplă dacă nu ...

Ce se întâmplă dacă nu ne periem dinții de cel puțin două ori pe zi

Bolile cardiovasculare și cancerul fac ravagii în România iar deputatul și chirurgul Patriciu Achimaș Cadariu ...

Deputatul Achimaș-Cadariu: „Volumul de pacienți în zona de cancer s-ar putea cel puțin dubla”

Plombițele nu sunt definitive pentru că materialul din care sunt făcute nu poate rezista prea ...

Sunt „plombele definitive” cu adevărat definitive?

La Cluj se va face și transplant de ficat la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie ...

PREMIERĂ: La Cluj se va face transplant de ficat

Poate modelul alimentar specific românesc – dieta carpato-danubiană – să înlocuiască cu succes cele mai ...

Dieta carpato-danubiană cercetată de UBBMed. Hâncu: „prea puțin putem păstra din bucătăria tradițională românească”

Alimente de evitat când ținem post. Postul Paștelui reprezintă una dintre cele mai importante perioade ...

Alimente de evitat când ținem post

Laureatul Premiului Nobel pentru Medicină în anul 2019, profesor William Kaelin, este invitat special al ...

Laureatul Premiului Nobel pentru Medicină în anul 2019 vine la Cluj

Dr. Claudia Ordeanu, medic primar radioterapie, specialist oncologie medicală la Institutul Oncologic din Cluj, ne-a ...

Cancerul de corp uterin: Nu trebuie neglijată nici cea mai mică sângerare
Success message!
Warning message!
Error message!