Oamenii de știință au creat hibrizi din celule naturale și artificiale, pentru a diagnostica și trata boli. În cercetările publicate în revista online, Advanced Science, aceștia au creat celule Cyborg care prezintă simplitatea inginerească a materialelor sintetice și funcționalitățile complexe ale celulelor naturale.
Pentru a crea celulele Cyborg, oamenii de știință au asamblat o rețea de polimeri sintetici în interiorul celulelor bacteriene, făcându-le incapabile să se divizeze.
Aceste celule au păstrat funcțiile esențiale ale celulelor, dar au dobândit și noi abilități de a rezista factorilor de stres care altfel ucid celulele naturale.
Experimentele au arătat că celulele Cyborg ar putea fi modificate pentru a invada celulele canceroase, demonstrând astfel potențialul lor terapeutic.
„Celulele Cyborg demonstrează puterea biologiei sintetice în combinarea celulelor naturale și a materialelor sintetice”, a declarat unul dintre autorii cercetării, Jack Hu, de la Academia Națională a Republicii China.
„Suntem încântați de potențialele aplicații ale celulelor Cyborg pentru, a diagnostica sau trata boli, a modula perturbările microbiotei, sau pentru a rezolva provocări de mediu”, a adăugat Cheemeng Tan, doctorand la universitatea Davis, din California.