Oamenii de știință australieni au găsit o metodă naturală de a controla pofta de mâncare și de a reduce caloriile. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul European de Nutriție există o metodă naturală și nedureroasă de a limita numărul caloriilor și de a reduce pofta de mâncare.
Consumul zilnic a doar 30-50 de grame de migdale, adică, aproximativ două porții, ajută la reducerea aportului de energie cu 300 de calorii.
Oameni de știință de la Universitatea din Australia de Sud, spun că o mână de fructe uscate s-ar putea dovedi de neprețuit pentru cei care încearcă să slăbească.
„Ratele de exces de greutate și obezitate sunt preocupări majore de sănătate publică, iar modularea apetitului printr-un răspuns hormonal îmbunătățit poate fi cheia pentru promovarea managementului greutății”, explică Dr. Sharayah Carter.
„Cercetarea noastră a analizat hormonii care reglează apetitul şi modul în care nucile, în special migdalele, pot ajuta la controlul apetitului. Şi am arătat că cei care mănâncă migdale experimentează modificări ale hormonilor care reglează foamea şi că aceştia ar putea contribui la o reducere a aportului de alimente”, explică cercetătorii.
Aceștia au descoperit că, printre 140 de voluntari, cei care au mâncat migdale au prezentat răspunsuri cu 47% mai mici la peptida C, cu o sensibilitate îmbunătățită la insulină și un risc redus de a dezvolta diabet și boli cardiovasculare.
De asemenea, au avut cantități mai mari de polipeptidă insulinotropă dependentă de glucoză (cu 18% mai mult), glucagon (39% mai mult) și polipeptidă pancreatică (44% mai mult). Toți hormonii care afectează apetitul: glucagonul trimite semnale de saţietate către creier, în timp ce polipeptida pancreatică încetinește digestia, reducând aportul alimentar.
„Migdalele sunt bogate în proteine, fibre și acizi grași nesaturați, care pot contribui la proprietățile lor de sațiere și pot explica de ce au fost consumate mai puține calorii”, explică dr. Carter.
„Chiar și micile schimbări pozitive ale stilului de viață pot avea un impact. De fapt, atunci când facem mici schimbări, avem mai multe șanse să ne îmbunătățim sănătatea pe termen lung”, afirmă Carter.