• Acasă
  • /
  • Nutriție
  • /
  • Metoda naturală de a ține apetitul la distanță și de a reduce caloriile
Publicat: 9 decembrie, 2022 10:01
Actualizat: 3 noiembrie, 2023 15:59

Oamenii de știință australieni au găsit o metodă naturală de a controla pofta de mâncare și de a reduce caloriile. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul European de Nutriție există o metodă naturală și nedureroasă  de a limita numărul caloriilor și de a reduce pofta de mâncare.

Metoda naturală de reducere a caloriilor
Oamenii de știință susțin că un consum zilnic de doar 30-50 de grame de migdale ajută la reducerea aportului de energie cu 300 de calorii. FOTO: Pixabay.com

Consumul zilnic a doar 30-50 de grame de migdale, adică, aproximativ două porții, ajută la reducerea aportului de energie cu 300 de calorii.
Oameni de știință de la Universitatea din Australia de Sud, spun că o mână de fructe uscate s-ar putea dovedi de neprețuit pentru cei care încearcă să slăbească.

„Ratele de exces de greutate și obezitate sunt preocupări majore de sănătate publică, iar modularea apetitului printr-un răspuns hormonal îmbunătățit poate fi cheia pentru promovarea managementului greutății”, explică Dr. Sharayah Carter.

„Cercetarea noastră a analizat hormonii care reglează apetitul şi modul în care nucile, în special migdalele, pot ajuta la controlul apetitului. Şi am arătat că cei care mănâncă migdale experimentează modificări ale hormonilor care reglează foamea şi că aceştia ar putea contribui la o reducere a aportului de alimente”, explică cercetătorii.

Aceștia au descoperit că, printre 140 de voluntari, cei care au mâncat migdale au prezentat răspunsuri cu 47% mai mici la peptida C, cu o sensibilitate îmbunătățită la insulină și un risc redus de a dezvolta diabet și boli cardiovasculare.

De asemenea, au avut cantități mai mari de polipeptidă insulinotropă dependentă de glucoză (cu 18% mai mult), glucagon (39% mai mult) și polipeptidă pancreatică (44% mai mult). Toți hormonii care afectează apetitul: glucagonul trimite semnale de saţietate către creier, în timp ce polipeptida pancreatică încetinește digestia, reducând aportul alimentar.

„Migdalele sunt bogate în proteine, fibre și acizi grași nesaturați, care pot contribui la proprietățile lor de sațiere și pot explica de ce au fost consumate mai puține calorii”, explică dr. Carter.

„Chiar și micile schimbări pozitive ale stilului de viață pot avea un impact. De fapt, atunci când facem mici schimbări, avem mai multe șanse să ne îmbunătățim sănătatea pe termen lung”, afirmă Carter.

DEspre autor

Narcisa Pop are 15 ani de experienţă în jurnalism TV, presă scrisă și comunicare. A lucrat ca reporter, redactor, producător şi realizator de emisiuni la NCN, TVR, Transilvania Live și Digi24. Este absolventă a Facultății de Litere și a celei de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul UBB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
30 mai, 2025
UBB și-a inaugurat Facultatea de Științe Medicale – Mesajul ministrului Daniel David pentru UMF
24 aprilie, 2025
Facultatea de Științe Medicale și ale Sănătății, noua facultate a UBB
14 februarie, 2025
COMUNICAT DE PRESĂ: Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj a investit în echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale
5 februarie, 2025
Institutul Oncologic din Cluj a dublat capacitatea de tratament pentru bolnavii care vin la chimioterapie
19 decembrie, 2024
România, cele mai multe morți în cele mai multe paturi de spital

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” nu mai este singura din Cluj care are ...

UBB sau UMF? Ce oferă Facultatea de Științe Medicale și ale Sănătății din cadrul UBB

Dr. Adrian Pavel, medic primar radiologie și imagistică in cadrul Spitalului ARES Cluj-Napoca, ne-a vorbit ...

Dr. Adrian Pavel despre embolizare: Are rezultate spectaculoase

Dr. Adrian Pavel, medic primar radiologie și imagistică in cadrul Spitalului Monza ARES Cluj-Napoca, ne-a ...

Dr. Adrian Pavel despre procedura minim invazivă prin care se tratează vasele de sânge îngustate

Prof. univ. dr. Adrian Petrușel, rector interimar al UBB, a vorbit la Reporter Medical despre ...

UBB organizează Smart Diaspora 2025: se anunță 30 de workshopuri și 1500 de participanți

L-am întrebat pe prof. univ. dr. Adrian Petrușel, rector interimar al UBB, dacă nou înființata ...

Rectorul interimar al UBB, întrebat dacă Facultatea de Științe Medicale va forma și medici

Dr. Adrian Pavel, medic primar radiologie și imagistică in cadrul Spitalului ARES Cluj-Napoca, ne-a vorbit ...

Dr. Adrian Pavel – Angiografia, tehnica prin care se identifică problemele vaselor de sânge

Dr. Laura Ilian, medic stomatolog, trage un semnal de alarmă pentru cei care folosesc produse ...

Atenție la produsele de albit dinții care conțin dioxid de titan

Dr. Laura Ilian, medic stomatolog, ne explică pe scurt care poate fi cauza respirației urât ...

Respirația urât mirositoare – cauze
Success message!
Warning message!
Error message!