Ajutor pentru copiii bolnavi de cancer: 21 de mici pacienți care au învins cancerul au primit câte o fundiță de aur confecționată din prima medalie de aur câștigată de campionul mondial la box profesionist Mihai Leu.
Acțiunea organizată de Medlife a avut loc de Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer. Sportivul s-a alăturat programului MedLife de testare genetică gratuită pentru copiii recent diagnosticați cu cancer #SperanțaNuMoareDeCancer, donându-și prima medalie obținută la Campionatul Național de Box din 1983 pentru a fi topită și trasformată în 100 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului pediatric.
Primele 21 de fundițe au fost oferite la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca copiilor care au învins această boală gravă, devenind Campioni ai Speranței. Alte 79 de fundițe rămân expuse la Institutul Oncologic din Cluj în așteptarea campionilor.
Ajutor pentru copiii bolnavi de cancer
”Acestă medalie reprezintă foarte mult pentru mine, fiind primul meu titlu de campion național, dar o dăruiesc cu inima deschisă pentru copiii care înving cancerul. Să fii campion înseamnă să știi să visezi frumos, să te lupți pentru ce-ți dorești și să fii convins că orice este posibil.
Pentru mine care am venit dintr-un sport puțin mai dur să fii campion înseamnă să nu te dai bătut niciodată, indiferent de cât de lovit ești, indiferent de cât de aproape ești de a ceda. Poți fi de multe ori la limita dintre a câștiga și a pierde, dar este foarte important să crezi în tine și să nu renunți niciodată.
Pentru copiii bolnavi de cancer cred că este foarte important să vadă, în primul rând, la părinții lor că există speranță. Există speranță prin acest program de testare genetică oferit gratuit de MedLife și există speranță prin mâinile dedicate ale medicilor care îi tratează.
Eu cred în șansa lor de a deveni Campioni ai Speranței”, a declarat Mihai Leu, Ambasador al Speranței în cadrul programului gratuit de testare genetică pentru copiii recent diagnosticați cu cancer.
În prezent, MedLife este operatorul care deține cea mai mare expertiză în sfera de secvențiere genetică și una dintre cele mai mari rețele de laboratoare și centre de recoltare la nivel național. Lansat în urmă cu un an, programul #SperanțaNuMoareDeCancer a avut ca beneficiari 300 de copii, reprezentând peste jumătate din numărul celor diagnosticați anual cu afecțiuni oncologice.