Durerile cervicale – Cum sa scapi de ele
Durerile cervicale reprezintă a 4-a cea mai des întâlnită cauză de handicap temporar. Anual, peste 30% dintre adulți se confruntă cu cel puțin o criză de durere cervicală. În schimb, această afectiune care debutează de regulă la 20-50 de ani, ajunge să afecteze aproximativ 85% dintre persoanele de peste 60 de ani. În fazele timpurii, nu apar simptome, însă, pe măsură ce boala progresează, apar durerea și necesitatea intervenției medicului.
Am decis să apelăm la specialiștii Kinetic Sport & Medicine pentru a afla mai multe despre modul în care poate fi tratată această neplăcută afecțiune.
Durerea cervicală înseamnă, practic, uzura și degradarea discurilor intervertebrale. Pe măsură ce discurile se deshidratează și se micșorează odată cu îmbătrânirea organismului, semnele osteoartritei vor începe imediat să își facă simțită prezența, fiind urmate de apariția pintenilor osoși. Durerile cervicale pot fi cauzate de diverși factori, cum ar fi poziția incorectă a gâtului, tensiunea musculară excesivă, leziunile sau afecțiunile medicale.
Despre ce fel de investigații sunt necesare, metode si tehnici prin care kinetoterapia ameliorează până la dispariție durerile cervicale, am vorbit cu Diana Nicoruț – specialist kinetoterapeut Kinetic Sport & Medicine în materialul următor.
Kinetoterapia este o soluție eficientă în tratarea durerilor cervicale
Kinetoterapia poate fi recomandată în recuperarea mobilității gâtului. Sub ghidarea unui kinetoterapeut, vei putea realiza exerciții adaptate pentru spondiloza cervicală. Acestea vor ajuta la rehidratarea discurilor intervertebrale, la creșterea elasticității musculare, la îmbunătățirea tonusului muscular și la redobandirea mobilității articulare. Practic, este tratamentul medical cu ajutorul caruia poate fi vindecată această afecțiune.
Este important să urmați îndrumările și recomandările kinetoterapeutului pentru a obține cele mai bune rezultate în gestionarea durerilor cervicale. Dacă suferiți de dureri cervicale persistente sau severe, consultați întotdeauna un specialist medical pentru evaluare și recomandări suplimentare.