Călătoriile, benefice pentru sănătatea noastră. O spun oamenii de știință de la Harvard care au studiat acest aspect și au aflat că cu cât călătorim mai departe de casă, cu atât avem parte de mai multe beneficii pentru sănătate. Cercetarea publicată în Sience Direct,
Persoanele care călătoresc în afara localităţii de domiciliu au o stare de sănătate mai bună. Un motiv ar putea fi acela că, atunci când o persoană nu poate călători, are şi mai puţine interacţiuni sociale, ceea ce poate contribui la singurătate şi deteriorarea sănătăţii.
Pe baza răspunsurilor la sondaj, autorii studiului au concluzionat că persoanele care au putut călători la cel puţin 24 kilometri distanţă de casă, care au călătorit frecvent şi care au văzut mai multe locuri noi au avut o stare de sănătate mai bună.
Interacţiunea socială ne face bine
Cercetătorii au descoperit că, atunci când oamenii erau limitaţi în ceea ce priveşte numărul de locuri în care puteau merge, lipsa oportunităţilor de interacţiune socială era direct legată de o stare de sănătate mai proastă.
Călătoriile în afara zonei locale pot avea, de asemenea, un efect direct asupra calităţii sănătăţii. Acestea le pot permite oamenilor să acceseze mai multe opţiuni de asistenţă medicală şi, poate, mai bune decât cele disponibile mai aproape de casă.
Interacţiunea socială ne face bine. „Singurătatea este asociată cu atacurile de cord, cancerul, recuperarea întârziată a cancerului, progresia bolilor de inimă, tensiunea arterială ridicată şi vindecarea mai lentă a rănilor”, spune medicul Elizabeth Pegg Frates.