Tratamentul provocă modificări neurologice, inclusiv o scădere a inflamației și o creștere a funcționalității, spun cercetătorii. Un studiu recent al Universității din Tel Aviv a constatat că terapia cu camera de presiune a îmbunătățit considerabil abilitățile sociale și starea creierului autist. Cercetarea a fost efectuată pe animale cu autism.
Cercetarea a fost efectuată pe animale cu autism. Cercetătorii au descoperit schimbări în creier, inclusiv o scădere a neuroinflamației, care a fost legată de autism. În plus, funcționarea socială a modelelor animale tratate în camera de presiune s-a îmbunătățit semnificativ. Succesul cercetării are implicații semnificative pentru aplicabilitatea și înțelegerea terapiei cu camere de presiune în tratamentul autismului.
Inbar Fischer, doctorand în laboratorul Dr. Boaz Barak de la Universitatea din Tel Aviv, Școala de Neuroștiință Sagol și Școala de Științe Psihologice, a condus echipa care a făcut descoperirea. Descoperirile au fost publicate recent în Jurnalul Internațional de Științe Moleculare.
Potrivit lui Fischer și Barak în medicina hiperbară pacienții sunt puși în camere speciale unde presiunea atmosferică este mai mare decât presiunea pe care o experimentăm la nivelul mării și, de asemenea, li se oferă oxigen 100% pentru a respira. Medicina hiperbară este deja utilizată pentru a trata o gamă largă de afecțiuni medicale și este considerată sigură. În ultimii ani, s-au acumulat dovezi științifice că anumite protocoale de tratamente hiperbarice stimulează furnizarea de sânge și oxigen a creierului, crescând astfel funcția creierului.
Dr. Barak: „Cauzele medicale ale autismului sunt numeroase și variate și, în cele din urmă, creează spectrul autist divers cu care suntem familiarizați. Aproximativ 20 la sută din cazurile de autism de astăzi sunt explicate prin cauze genetice, adică cele care implică defecte genetice, dar nu neapărat cele care sunt moștenite de la părinți. În ciuda varietății surselor de autism, întregul spectru de probleme comportamentale asociate cu acesta este încă inclus sub titlul general unic de „autism”, iar tratamentele și medicamentele oferite nu corespund neapărat direct motivului pentru care s-a dezvoltat autismul.”
„Am descoperit că tratamentul în camera de presiune îmbogățită cu oxigen reduce inflamația din creier și duce la o creștere a exprimării substanțelor responsabile de îmbunătățirea aportului de sânge și oxigen a creierului și, prin urmare, a funcției creierului. În plus, am observat o scădere a numărului de celule microgliale, celule ale sistemului imunitar care indică inflamația, care este asociată cu autismul”, spune Barak.
„Spre surprinderea noastră, descoperirile au arătat o îmbunătățire semnificativă a comportamentului social al modelelor animale de autism care au suferit tratament în camera de presiune, comparativ cu cei din grupul de control, care au fost expuși la aer la presiune normală și fără îmbogățire cu oxigen. Modelele de animale care au fost supuse tratamentului au manifestat un interes social crescut, preferând să petreacă mai mult timp în compania animalelor noi la care au fost expuse în comparație cu modelele animale din grupul de control”, spun cercetătorii.
Aici găsiți toate detaliile studiului publicate în Jurnalul Internațional de Științe Moleculare.
I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.