• Acasă
  • /
  • Medic de gardă
  • /
  • SANITAS Cluj anunță proteste în sănătate: Un medic câștigă 10000 de lei, iar un asistent 3000 de lei
Publicat: 17 noiembrie, 2022 11:18
Actualizat: 13 noiembrie, 2023 14:09

Președintele SANITAS Cluj, Ovidiu Bota, a anunțat într-o emisiune la Reporter Medical că personalul medical va protesta în stradă. Sindicaliștii spun că un asistent câștigă în medie 3.000 de lei, în timp ce medicii încasează peste 10.000 de lei pe lună. 

Nemulțumiți de salariile mici și de condițiile de muncă din spitale, angajații din sistemul sanitar vor protesta la Bruxelles. În fața Parlamentului European vor ieși și angajații altor sindicate europene din sănătate.

La protestul care va avea loc în 9 decembrie, vor participa aproximativ 60 de reprezentanți ai Federației Sanitas.

„Nemulțumirile sunt comune în toate țările din comunitatea europeană: creșterea costului vieții, facturi tot mai mari la gaze, energie, alimente.

SANITAS Cluj anunță proteste în sănătate
Angajații SANITAS Cluj ies în stradă. FOTO: Facebook

Costul coșului zilnic pentru fiecare dintre noi, mai ales pentru noi cei din România, având salarii diferențiate față de colegii din Europa, este resimțit tot mai greu. Evident, o mare parte dintre colegii noștri s-au săturat să meargă la serviciu doar pentru a-și acoperi cheltuielile de zi cu zi.

Am ajuns într-o situație în care nu știm și nu vedem altă soluție. Ieșim în stradă să ne exprimăm nemulțumirile față de aceste aspecte”, a explicat Ovidiu Bota, președintele SANITAS Cluj.

Diferențe salariale uriașe

„La 10 mii de lei poate ajunge salariul unui medic, la 5-6 mii de lei salariul unui asistent medical. Ar trebuie să ne ducem un pic către partea cealaltă a personalului prost plătit și aici mă refer la personalul TESA și alte categorii.

Nu există nicio atracție pentru cine vine să și rămână si să aibă atâta responsabilitate. Trebuie să ne uităm la infirmiere, brancardieri. Nu știu în ziua de astăzi cum un om poate supraviețui cu 2 mii și ceva de lei în mână. Este ceva strigător la cer”, spune președintele SANITAS Cluj.

Mai multe despre nemulțumirile care îi scot pe angajații din spitale în stradă, dar și despre salariile pe care le câștigă lucrătorii din sănătate, aflați din emisiune.

DEspre autor

Narcisa Pop are 15 ani de experienţă în jurnalism TV, presă scrisă și comunicare. A lucrat ca reporter, redactor, producător şi realizator de emisiuni la NCN, TVR, Transilvania Live și Digi24. Este absolventă a Facultății de Litere și a celei de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul UBB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  1. Nu este corect pentru nimeni,doar cei care lucreaza stiu ce inseamna.Dar oare se gindeste cineva la salariile plafonate din 2000si ceva ,sigur nu,daca totusi ne-ar cere si ne-ar reprezenta totusi si sa ceara sa ne plateasca la timpul prezent ar fi totusi ceva!!!

  2. Totodată sporurile se calculează conform salariului actual, iar pentru restul personalului (îngrijitor, infirmiere, autopsiei, registrator din laboratoare și nu numai) sunt cu sporurile la nivelul salariului din 2018… de ce și până când ?

  3. Sper din suflet sa nu fie gargara,noi ca asistenți câștigăm i fim și muncim și ceea ce ar tr sa muncească doctorii.Nu mai vb de alte abuzuri și nedreptăți.Ok,se fac proteste ,dar ar fi bine sa se finalizeze favorabil pt cei care au salariile de mizerie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
17 mai, 2024
Tema vaccinării anti-HPV, subiect de dezbatere la UBB
10 mai, 2024
Fibrilația atrială și procedura de ablație a fibrilației atriale – INVITAT dr. Marius Andronache, Spitalul MONZA ARES din Cluj
7 mai, 2024
Bolile cronice de ficat, pe înțelesul tuturor INVITAȚI: Dr. Romeo Chira și dr. Claudia Militaru: „Mulți pacienți sunt diagnosticați în stadii de boală avansată”
7 mai, 2024
Coxartroza și abordul anterior minim invaziv – Dr. Mohammed Zejly: „Recuperarea începe imediat”
27 aprilie, 2024
Ai dureri în piept? Cauza ar putea fi OCLUZIA CORONARIANĂ CRONICĂ!

România se situează pe primul loc în UE la incidența și mortalitatea cauzată de cancerul ...

Tema vaccinării anti-HPV, subiect de dezbatere la UBB

România se află într-o fază de trecere de la modelul tradițional la cel modern de ...

David: „Modernitatea vine cu scăderea natalității. Căutăm soluții, dar pregătim și planul B”

Spital de Psihiatrie Pediatrică din Cluj a fost extins pe verticală și pe orizontală, o ...

Spitalul de Psihiatrie Pediatrică din Cluj a fost extins pe verticală și pe orizontală

UBB își întărește programul UBBMed printr-un nou program de Inginerie Medicală. Daniel David rectorul UBB ...

UBB își întărește programul UBBMed printr-un nou program de Inginerie Medicală

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, rectorul UBB, Daniel David, profesorii Monica Acalovschi, Maria Dorobanțu, ...

UBBMed găzduieste cea mai importantă conferință națională despre sănătatea familiei și natalitate

Tema interviului de astăzi este fibrilația atrială și procedura de ablație a fibrilației atriale iar ...

Fibrilația atrială și procedura de ablație a fibrilației atriale – INVITAT dr. Marius Andronache, Spitalul MONZA ARES din Cluj
Bolile cronice de ficat, pe înțelesul tuturor INVITAȚI: Dr. Romeo Chira și dr. Claudia Militaru: „Mulți pacienți sunt diagnosticați în stadii de boală avansată”

Coxartroza apare odată cu degradarea progresivă și ireversibilă a cartilajului articular de la nivelul șoldului ...

Coxartroza și abordul anterior minim invaziv – Dr. Mohammed Zejly: „Recuperarea începe imediat”
Success message!
Warning message!
Error message!